Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Πρώτο Θέμα]: «Νίπτει τας χείρας του» το υπ. Εργασίας: Για τις χαμηλές συντάξεις φταίει η «σφαγή» των μισθών
[Πρώτο Θέμα]: «Νίπτει τας χείρας του» το υπ. Εργασίας: Για τις χαμηλές συντάξεις φταίει η «σφαγή» των μισθών

[Πρώτο Θέμα]: «Νίπτει τας χείρας του» το υπ. Εργασίας: Για τις χαμηλές συντάξεις φταίει η «σφαγή» των μισθών

Αποσείει από πάνω του κάθε ευθύνη ο Κατρούγκαλος και «πανηγυρίζει» γιατί στα 15 χρόνια ασφάλισης θα δίνει δύο(!) ευρώ παραπάνω σε σχέση με το παλαιό ασφαλιστικό σύστημα
«Ψαλιδισμένες» έως και 30% (μεσοσταθμικά 15%-20%) για τους ασφαλισμένους με πάνω από 30 χρόνια ασφάλισης και μέσο συντάξιμο μισθό πάνω από 1.500 ευρώ είναι οι νέες συντάξεις, σύμφωνα με τους υπολογισμούς των ειδικών.
Ο νόμος Κατρούγκαλου χορηγεί συντάξεις από 413 έως 1.200 ευρώ ευνοώντας κυρίως όσους έχουν λίγα χρόνια ασφάλισης και αποδοχές έως 1.000 ευρώ και αδικώντας τους ασφαλισμένους με 35 – 40 χρόνια ασφάλισης. Το ύψος των νέων συντάξεων πιστοποιείται και από τα παραδείγματα που είχε δημοσιοποιήσει το ίδιο το υπουργείο Εργασίας με την ψήφιση του νέου νόμου.
Ωστόσο, ο υπουργός Εργασίας διαψεύδει ανάλογα δημοσιεύματα κάνοντας λόγο για μαύρη προπαγάνδα που εστιάζει στο υποτιθέμενο «κούρεμα» των νέων συντάξεων μέχρι και 30%.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας το νέο σύστημα προβλέπει:

– μεγαλύτερες συντάξεις από ό,τι το προηγούμενο για τα μικρά και μεσαία εισοδήματα έως 1.000 ευρώ. (Εισόδημα κάτω από 1.000 ευρώ δηλώνουν σήμερα το 87% των μισθωτών, το 90% των αυτοαπασχολούμενων και το 99% των αγροτών).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε -Πηγή: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!