Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Πρώτο Θέμα]: Νέο μήνυμα από τις ΗΠΑ: Πρώτα οι μεταρρυθμίσεις για να προχωρήσει το θέμα του χρέους
[Πρώτο Θέμα]: Νέο μήνυμα από τις ΗΠΑ: Πρώτα οι μεταρρυθμίσεις για να προχωρήσει το θέμα του χρέους

[Πρώτο Θέμα]: Νέο μήνυμα από τις ΗΠΑ: Πρώτα οι μεταρρυθμίσεις για να προχωρήσει το θέμα του χρέους

Τι απάντησε ο υφυπουργός Οικονομικών Νέιθαν Σητς – Στη «γραμμή» που χάραξε ο Τζακ Λιου από το βήμα της ετήσιας συνόδου του ΔΝΤ
Νέο μήνυμα ότι η Ελλάδα θα πρέπει πρώτα να προχωρήσει στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων ώστε στη συνέχεια να προχωρήσει το θέμα της συμμετοχής του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα και του χρέους έστειλε η Ουάσινγκτον την Τρίτη.
Στη γραμμή της παρέμβασης του υπ. Οικονομικών Τζακ Λιου από το βήμα της ετήσιας συνόδου του ΔΝΤ , ο υφυπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Νέιθαν Σητς προέτρεψε την Ελλάδα να προχωρήσει στις μεταρρυθμίσεις ώστε να προχωρήσουν οι σχετικές συζητήσεις.
Συγκεκριμένα σε ερώτηση της ανταποκρίτριας της Καθημερινής σχετικά με τις επιπτώσεις της συνεχιζόμενης ελληνικής κρίσης στη διάθεση αλλά και τη δυνατότητα του διεθνούς οργανισμού να συμμετέχει με χρηματοδότηση στο ελληνικό πρόγραμμα, καθώς πρέπει να πείσει τους Ευρωπαίους για την ανάγκη σημαντικής ελάφρυνσης του χρέους, ο κ. Σητς ουσιαστικά απάντησε ότι η μπάλα βρίσκεται πίσω στο έδαφος της ελληνικής κυβέρνησης, καθώς το κλειδί που θα ξεκλειδώσει τη συζήτηση είναι οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που θα κάνουν την ελληνική οικονομία ανταγωνιστική και θα τη βάλουν σε βιώσιμη τροχιά ανάπτυξης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε -Πηγή: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!