Κυριακή, 22 Οκτωβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
15 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
15 °C 3 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Πρώτο Θέμα]: Νέο γύρο διεκδικήσεων από τη Fraport ανοίγουν οι καθυστερήσεις στα έργα του «Μακεδονία»
[Πρώτο Θέμα]: Νέο γύρο διεκδικήσεων από τη Fraport ανοίγουν οι καθυστερήσεις στα έργα του «Μακεδονία»

[Πρώτο Θέμα]: Νέο γύρο διεκδικήσεων από τη Fraport ανοίγουν οι καθυστερήσεις στα έργα του «Μακεδονία»

Παρέμβαση του ΤΑΙΠΕΔ στην Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας για να μην κινηθεί η Fraport εναντίον του Δημοσίου, καθώς όπως αναφέρει η πρόδρος του Ταμείου «ο χρόνος κυλά ενάντια στα συμφέροντα του ελληνικού δημοσίου»
Σοβαρές διαφωνίες που αναμένεται να ανοίξουν νέο γύρο διεκδικήσεων για την Fraport προκαλούν τα έργα στο αεροδρόμιο Μακεδονία που το υπουργείο Υποδομών αποφάσισε να παρατείνει έως τον Απρίλιο του 2018. Οι σχέσεις της ελληνογερμανικής κοινοπραξίας με το αρμόδιο υπουργείο και την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, δοκιμάζονται σε πολλά επίπεδα αφού πέραν των σοβαρών οικονομικών διεκδικήσεων για την κατάσταση στην οποία παρέλαβαν τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια, συνολικού ύψους άνω από 74 εκατ. ευρώ, τώρα Fraport –Slentel απειλεί με αποζημιώσεις και για τις μεγάλες καθυστερήσεις που παρατηρούνται στις εργασίες του αεροδρομίου Μακεδονία.
Την προηγούμενη εβδομάδα, η εταιρεία απέστειλε επιστολή στο υπουργείο Υποδομών, την ΥΠΑ και το ΤΑΙΠΕΔ, με την οποία εκφράζει την μεγάλη διαφωνία της για την απόφαση του υπουργείου στην έγκριση του αναμορφωμένου χρονοδιαγράμματος για την αναβάθμιση του χερσαίου τμήματος του αεροδιαδρόμου 10-28. Αιτία είναι η μονομερής, όπως αναφέρεται, παράταση του χρονοδιαγράμματος των έργων έως τα τέλη Απριλίου του 2018, όταν αρχικά είχαν προγραμματιστεί για τις αρχές του 2017 και στην πορεία μετατέθηκαν για τις 16 Οκτωβρίου του τρέχοντος μήνα.
Σύμφωνα με την Fraport, τα έργα θα έπρεπε να παραδοθούν σε 4,5 μήνες δηλαδή στα τέλη Φεβρουαρίου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε -Πηγή: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!