Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Πρώτο Θέμα]: «Νεκροταφεία ασθενοφόρων» οι διευθύνσεις του ΕΚΑΒ – Κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές
[Πρώτο Θέμα]: «Νεκροταφεία ασθενοφόρων» οι διευθύνσεις του ΕΚΑΒ – Κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές

[Πρώτο Θέμα]: «Νεκροταφεία ασθενοφόρων» οι διευθύνσεις του ΕΚΑΒ – Κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές

Δραματικά συμβάντα καταγράφονται λόγω έλλειψης ασθενοφόρων και διασωστών – Οι συγγενείς των ασθενών επιστρατεύουν… μπουλντόζες και ζωα για να τους μεταφέρουν στα νοσοκομεία
Πληθαίνουν οι διακομιδές ασθενών με δραματική εξέλιξη και τραγική έκβαση. Ασθενείς μεταφέρονται με πρωτόγονα μέσα στα νοσοκομεία – οι συγγενείς επιστρατεύουν από μπουλντόζες και αγροτικά οχήματα μέχρι ζώα. Οι διευθύνσεις του ΕΚΑΒ έχουν μετατραπεί σε νεκροταφεία ασθενοφόρων. Οχήματα που έχουν διανύσει κατά μέσο όρο 600.000 έως 900.000 χιλιόμετρα, εκδηλώνουν συνεχώς βλάβες, ακόμη και φωτιά κατά τη διάρκεια διακομιδών επειγόντων περιστατικών. Κάθε διακομιδή που ολοκληρώνεται είναι άθλος για τους διασώστες και το σύστημα υγείας.

Σε πολλές περιπτώσεις, το κοντέρ των ασθενοφόρων έχει γράψει πάνω από 900.000 χλμ

Η «ακτινογραφία» στο Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ) που διενήργησε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) είναι γεμάτη «σκιές» στα ζωτικά σημεία του συστήματος προνοσοκομειακής φροντίδας της χώρας μας.
«Η Διοίκηση του ΕΚΑΒ και η ηγεσία του υπουργείου Υγείας αντί να ζητήσουν συγγνώμη από τα θύματα που προκαλούν οι καθυστερημένες και επικίνδυνες διακομιδές, εγκαλούν την ΠΟΕΔΗΝ που περιγράφει την τραγική πραγματικότητα με την οποία βρίσκονται αντιμέτωποι οι πολίτες, όταν πρόκειται να μεταφέρουν δικό τους άνθρωπο με έκτακτο πρόβλημα υγείας σε εφημερεύον Νοσοκομείο» αναφέρει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, κ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε -Πηγή: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!