Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Πρώτο Θέμα]: ΝΔ: Ενημερώνει εταίρους και συμμάχους για τις προκλήσεις Ερντογάν
[Πρώτο Θέμα]: ΝΔ: Ενημερώνει εταίρους και συμμάχους για τις προκλήσεις Ερντογάν

[Πρώτο Θέμα]: ΝΔ: Ενημερώνει εταίρους και συμμάχους για τις προκλήσεις Ερντογάν

Οι προκλήσεις θα έχουν ως συνέπεια να απομονωθεί η Τουρκία από το συμμαχικό και ευρωπαϊκό χώρο στον οποίο φιλοδοξεί να ανήκει, σημειώνει η αρμόδια συντονίστρια Εξωτερικών και Άμυνας, Ντόρα Μπακογιάννη
Πρωτοβουλία ενημέρωσης εταίρων και συμμάρων για τις νέες προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν για τη Θράκη, αναλαμβάνει η ΝΔ.
Όπως αναφέρει σε δήλωσή της η συντονίστρια Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών του κόμματος Ντόρα Μπακογιάννη , «οι τελευταίες δηλώσεις του Προέδρου Ερντογάν , σχετικά με το τουρκικό “Εθνικό Συμβόλαιο” του 1920 και τα εδάφη στα οποία αυτό αναφέρεται, είναι άκρως προκλητικές, απαράδεκτες και αποσταθεροποιητικές για όλες τις χώρες που γειτνιάζουν με την Τουρκία. Ο Τούρκος Πρόεδρος οφείλει να μη συγχέει το αξίωμά του και τον πολιτικό του λόγο, με την ιδιότητα ενός νέο-οθωμανού ιστορικού που παραγνωρίζει πλήρως το Διεθνές Δίκαιο και τις Διεθνείς Συνθήκες Ειρήνης, που συνάφθηκαν τον 20ό αιώνα και μάλιστα μετά από δύο βαλκανικούς και δύο παγκοσμίους πολέμους».
Η κ.Μπακογιάννη σημειώνει επίσης ότι δεν χωρούν αμφιβολίες και παρερμηνείες σε τέτοια ζητήματα, διαφορετικά, «η Τουρκία σύντομα θα απομονωθεί από το συμμαχικό και ευρωπαϊκό χώρο, στον οποίο φιλοδοξεί να ανήκει».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε -Πηγή: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!