Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Πρώτο Θέμα]: H NatWest κλείνει όλους τους τραπεζικούς λογαριασμούς του RT στη Βρετανία
[Πρώτο Θέμα]: H NatWest κλείνει όλους τους τραπεζικούς λογαριασμούς του RT στη Βρετανία

[Πρώτο Θέμα]: H NatWest κλείνει όλους τους τραπεζικούς λογαριασμούς του RT στη Βρετανία

Κατέληξε στην απόφαση αυτή έπειτα από «προσεκτική σκέψη» – Η απόφαση είναι «οριστική» και αμετάκλητη
H ρωσική τράπεζα NatWest ενημέρωσε πως θα κλείσει όλους τους λογαριασμούς του Russia Today και θα πάψει να παρέχει τραπεζικές υπηρεσίες στη Βρετανία από τη 12η Δεκεμβρίου, χωρίς να εξηγεί το γιατί, εγείροντας το ερώτημα εάν η κίνηση αυτή σχετίζεται με την ελευθερία της έκφρασης.
Το δημόσιο ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο Russia Today δημοσιοποίησε στον ιστότοπό του επιστολή της NatWest, με ημερομηνία 12η Οκτωβρίου, στην οποία σημειώνεται ότι η τράπεζα – θυγατρική του ομίλου της Royal Bank of Scotland (RBS) – κατέληξε στην απόφασή της έπειτα από «προσεκτική σκέψη» και ότι η απόφαση είναι «οριστική» και αμετάκλητη.
Η NatWest ανέφερε ακόμη στην επιστολή της ότι «δεν προτίθεται να συζητήσει το θέμα» περαιτέρω. Εκπρόσωπος της RBS απέφυγε να προβεί σε οποιοδήποτε σχόλιο. Εκπρόσωπος του βρετανικού υπουργείου Οικονομικών επίσης απέφυγε να σχολιάσει.
Η κίνηση αυτή αναμένεται να καταστήσει πολύ πιο δύσκολο για το RT – στο οποίο εμφανίζονται συχνά καλεσμένοι που επικρίνουν κυβερνήσεις της Δύσης, ενώ η γραμμή του συνάδει με τις θέσεις του Κρεμλίνου – να επιχειρεί στη Βρετανία.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε -Πηγή: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!