Παρασκευή, 15 Δεκεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
16 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
15 °C 0 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Πρώτο Θέμα]: Η Νάπολη γιορτάζει για τη διαφύλαξη της διάσημης σπεσιαλιτέ της
[Πρώτο Θέμα]: Η Νάπολη γιορτάζει για τη διαφύλαξη της διάσημης σπεσιαλιτέ της

[Πρώτο Θέμα]: Η Νάπολη γιορτάζει για τη διαφύλαξη της διάσημης σπεσιαλιτέ της

Για εμάς, είναι σαν να κερδίσαμε το παγκόσμιο κύπελλο, δηλώνει ο 57χρονος σεφ πίτσας Τζεράνο Γκατιμόλο, με την ποδιά και τα χέρια γεμάτα αλεύρι
Εστιάτορες στη Νάπολη πρόσφεραν κομμάτια πίτσας στους περαστικούς νωρίς σήμερα το πρωί για να γιορτάσουν την εγγραφή της διάσημης τοπικής σπεσιαλιτέ στην άυλη παγκόσμια κληρονομιά της Unesco.
“Για εμάς, είναι σαν να κερδίσαμε το παγκόσμιο κύπελλο”, δηλώνει ο 57χρονος σεφ πίτσας Τζεράνο Γκατιμόλο, με την ποδιά και τα χέρια γεμάτα αλεύρι.
“Είμαι πραγματικά ευτυχής. Αντί της Καμόρα (της μαφίας της Νάπολης), μάς αναγνώρισαν κάτι θετικό επιτέλους μια φορά! Κάτι πεντανόστιμο!”, είπε η Ρίτα Ρόλεν, μια συνταξιούχος που αψήφισε το κρύο και βγήκε στο δρόμο για να γιορτάσει.
“Δεν υπάρχει καλύτερο από το να γιορτάζεις με πίτσα για πρόγευμα”, δήλωσε ο 47χρονος Μάρκο Τοέλντο.
Στην πόλη όμως η γιορτή είχε αρχίσει από χθες βράδυ έξω από την πιτσαρία Sorbillo. “Έπειτα από αναμονή 250 ετών, η πίτσα ανήκει στην κληρονομιά της Unesco! Μπράβο Νάπολη!”, φώναξε ενθουσιασμένος ο σεφ Εντζο Κοτσία, ενώ ο κόσμος χειροκροτούσε θερμά.
Ακόμη και η ήττα της ποδοσφαιρικής ομάδας της Νάπολης στο Τσάμπιονς Λιγκ δεν ανέκοψε τον ενθουσιασμό αυτών που λατρεύουν την πίτσα.
“Εδώ και αιώνες, η ναπολιτάνικη τέχνη στην παρασκευή της πίτσας βασίζεται σε μερικά βασικά υλικά: στο νερό, στο αλεύρι, στο αλάτι, στη μαγιά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε -Πηγή: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!