Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Πρώτο Θέμα]: Μπόρις Τζόνσον από Κύπρο: Η Βρετανία δεν διεκδικεί ρόλο εγγυητή
[Πρώτο Θέμα]: Μπόρις Τζόνσον από Κύπρο: Η Βρετανία δεν διεκδικεί ρόλο εγγυητή

[Πρώτο Θέμα]: Μπόρις Τζόνσον από Κύπρο: Η Βρετανία δεν διεκδικεί ρόλο εγγυητή

Αναφορικά με το Brexit, ο Μπόρις Τζόνσον είπε πως «μπορεί να φεύγουμε από την Ευρώπη, αλλά δεν εγκαταλείπουμε τις δεσμεύσεις μας προς τους φίλους μας. Θα κρατήσουμε τις μεγαλύτερες δυνατές διασυνδέσεις τόσο με την Κύπρο όσο και με τους φίλους μας»
Ο Βρετανός υπουργός εξωτερικών Μπόρις Τζόνσον μετά τη συνάντηση του με τον Κύπριο ομόλογο του Ιωάννη Κασουλίδη, σχολιάζοντας την διακοπή των συνομιλιών για το Κυπριακό στο Mont Pelerin, είπε πως όταν φθάσεις προς το τέλος μιας διαπραγμάτευσης, υπάρχουν δυσκολίες. Πρόσθεσε πως με λίγη ελαστικότητα και από τις δύο πλευρές, οι δυσκολίες μπορούν να ξεπεραστούν.
Αναφορικά με το Brexit, ο Μπόρις Τζόνσον είπε πως «μπορεί να φεύγουμε από την Ευρώπη, αλλά δεν εγκαταλείπουμε τις δεσμεύσεις μας προς τους φίλους μας. Θα κρατήσουμε τις μεγαλύτερες δυνατές διασυνδέσεις τόσο με την Κύπρο όσο και με τους φίλους μας. Οι σχέσεις μας είμαι πεπεισμένος πως θα βοηθήσουν την κατάσταση. Έχουμε μια ισχυρή στενή σχέση και θα οικοδομήσουμε σε αυτό».
Ερωτηθείς για το θέμα των εγγυήσεων, ο κ. Τζόνσον είπε πως η χώρα του δεν διεκδικεί οποιοδήποτε ρόλο, ωστόσο σημείωσε πως θα συνεργαστεί με την Κύπρο έτσι ώστε να φανούν χρήσιμοι στην ασφάλεια της ευρύτερης περιοχής, μέσω των βάσεων στην Κύπρο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε -Πηγή: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!