Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Πρώτο Θέμα]: Μουζάλας: Να μην γίνει η Ελλάδα στρατόπεδο διαδικασιών – Αλλαγή του κανονισμού του Δουβλίνου
[Πρώτο Θέμα]: Μουζάλας: Να μην γίνει η Ελλάδα στρατόπεδο διαδικασιών – Αλλαγή του κανονισμού του Δουβλίνου

[Πρώτο Θέμα]: Μουζάλας: Να μην γίνει η Ελλάδα στρατόπεδο διαδικασιών – Αλλαγή του κανονισμού του Δουβλίνου

Υπο έλεγχο η κατάσταση όσο διαρκεί η συμφωνία με την Τουρκία, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό - Συναντήθηκε με Σουλτς 
Την πεποίθηση του πως το μεταναστευτικό στην Ελλάδα βρίσκεται αυτή τη στιγμή υπό έλεγχο, όσο διαρκεί η συμφωνία με τη Τουρκία, εξέφρασε ο Γιάννης Μουζάλας, ο οποίος βρίσκεται στις Βρυξέλλες για σειρά επαφών σχετικά με τη μεταρρύθμιση της Συνθήκης του Δουβλίνου.
Στο πλαίσιο αυτό ο Γιάννης Μουζάλας συναντήθηκε σήμερα με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σούλτς, τους Έλληνες Ευρωβουλευτές πλην αυτών της Χρυσής Αυγής και τους εισηγητές του νομοθετικού πακέτου για το μεταναστευτικό, με τους οποίους διαπιστώθηκε πως υπήρχε κάποια σύγκλιση απόψεων.
Κύριο ζήτημα για τον αναπληρωτή Υπουργό είναι η μεταρρύθμιση του Δουβλίνου, με το οποίο έχει διαφωνίες καθώς βλέπει πως επιβαρύνει δυσανάλογα τις χώρες πρώτης υποδοχής. Ο Γιάννης Μουζάλας ζήτησε διευκρίνηση του μαθηματικού τύπου αναδιανομής των προσφύγων και μεταναστών όταν μια χώρα φτάνει στα όρια της διαχειριστικής της ικανότητας, από το 150% που προτείνει η Επιτροπή στο 75%.
Παράλληλα ζήτησε να πάψει να υπάρχει υποχρέωση διαδικασίας εξέτασης των αιτημάτων ασύλου πριν κατανεμηθούν σε άλλα κράτη μέλη και διαφώνησε πλήρως με την «ευέλικτη αλληλεγγύη» που συμφώνησε η Ευρωπαϊκή Ένωση καθώς αντιτίθεται με τις ιδρυτικές νομικές αξίες της.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε -Πηγή: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!