Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Πρώτο Θέμα]: Μοσούλη: Ξεκίνησε «η μητέρα των μαχών» μεταξύ ιρακινών και τζιχαντιστών
[Πρώτο Θέμα]: Μοσούλη: Ξεκίνησε «η μητέρα των μαχών» μεταξύ ιρακινών και τζιχαντιστών

[Πρώτο Θέμα]: Μοσούλη: Ξεκίνησε «η μητέρα των μαχών» μεταξύ ιρακινών και τζιχαντιστών

Με επιθέσεις αυτοκτονίας απαντά το Ισλαμικό Κράτος – Φόβοι ότι χιλιάδες άμαχοι θα χρησιμοποιηθούν σαν «ανθρώπινες ασπίδες» 
Για «επιχειρήσεις νίκης και απελευθέρωσης από τη βία και την τρομοκρατία στη Μοσούλη», έκανε λόγο ο Ιρακινός πρωθυπουργός, Χαϊντέρ Αλ Αμπάντι, στο τηλεοπτικό μήνυμά του μετά την έναρξη της προσπάθειας ανακατάληψης της ιρακινής πόλης που εδώ και περίπου δύο χρόνια αποτελεί προπύργιο των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους.
«Η στιγμή της νίκης έφτασε και οι επιχειρήσεις για την απελευθέρωση της Μοσούλης ξεκίνησαν. Σήμερα κηρύσσω την έναρξη αυτών των νικητήριων επιχειρήσεων για να απελευθερωθείτε από τη βία και την τρομοκρατία του Ισλαμικού Κράτους», τόνισε ο πρωθυπουργός του Ιράκ.
Πράγματι, ιρακινές, ξένες δυνάμεις και τοπικές ένοπλες πολιτοφυλακές έθεσαν σε εφαρμογή το «πλάνο» ανακατάληψης της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της χώρας, που σχεδιαζόταν τους τελευταίους μήνες.
Βέβαια, οι ειδικοί προειδοποιούν για την «αβεβαιότητα» της έκβασης της μάχης στη Μοσούλη, με τον Ειδικό Απεσταλμένο του Λευκού Οίκου στον Διεθνή Συνασπισμό, Μπρετ ΜακΓκουρκ, να κάνει λόγο για «πολύ αβέβαιη επιχείρηση», επισημαίνοντας πως «δεν γνωρίζουμε τι πρόκειται να κάνει το Ισλαμικό Κράτος στη Μοσούλη».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε -Πηγή: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!