Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Πρώτο Θέμα]: Ο Μοσκοβισί δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο 4ου Μνημονίου
[Πρώτο Θέμα]: Ο Μοσκοβισί δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο 4ου Μνημονίου

[Πρώτο Θέμα]: Ο Μοσκοβισί δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο 4ου Μνημονίου

Ζήτησε να υπάρξει τεχνική συμφωνία ως το τέλος της εβδομάδας – Άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο μέτρων καθώς «θα πρέπει να ακούσουμε τις ανησυχίες των χωρών που δεν θέλουν την ελάφρυνση του χρέους»
Έκκληση προς την ελληνική κυβέρνηση να υπάρξει συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο μέχρι το τέλος της εβδομάδας απηύθηνε ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της ΕΕ Πιερ Μοσκοβισί προκειμένου να κλειδώσει μία συμφωνία στο Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου. Στόχος της Κομισιόν, όπως είπε στη συνέντευξη Τύπου μετά το πέρας των επαφών του στην Αθήνα, είναι μία παγκόσμια συμφωνία που θα περιλαμβάνει τη β’ αξιολόγηση αλλά και τα μέτρα για το χρέος, τόνισε ο Ευρωπαίος Επίτροπος, ο οποίος επανέλαβε ότι είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας να μην διαχωριστούν οι θεσμοί.
Ερωτηθείς σχετικά ο κ. Μοσκοβισί δήλωσε πως δεν τίθεται επί τάπητος ζήτημα τέταρτου μνημονίου, ειδικά εφόσον πετυχαίνει το τρίτο, ωστόσο δεν το απέκλεισε κιόλας. Παράλληλα άφησε και περιθώριο λήψης μέτρων ως το 2018 καθώς «θα πρέπει να πιστοποιηθεί ότι είναι υγιή τα οικονομικά και να ακούσουμε τις ανησυχίες των χωρών που δεν θέλουν την ελάφρυνση του χρέους».
Σύμφωνα με τον κ. Μοσκοβισί «η διαπραγμάτευση σημειώνει ικανοποιητική πρόοδο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε -Πηγή: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!