Δευτέρα, 27 Μαρτίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Πρώτο Θέμα]: JP Μorgan: Δύο μήνες καιρό για QE έχει η Ελλάδα… όταν κλείσει η αξιολόγηση
[Πρώτο Θέμα]: JP Μorgan: Δύο μήνες καιρό για QE έχει η Ελλάδα… όταν κλείσει η αξιολόγηση

[Πρώτο Θέμα]: JP Μorgan: Δύο μήνες καιρό για QE έχει η Ελλάδα… όταν κλείσει η αξιολόγηση

Απίθανο να πληρωθούν τα 6,4 δισ. ευρώ του Ιουλίου δίχως ενισχύσεις – Αναμένει μία ενδεχόμενη συμφωνία πριν τις πληρωμές του Ιουλίου 2017 – Σχεδόν 4 δισ. ευρώ το QE για το 2017 - Εκτιμά πως αν γίνουν τώρα εκλογές θα υπάρχει η εξής κατανομή: 159 Έδρες η ΝΔ, 59 ο Σύριζα, 25 ΧΑ, 21 ΚΚΕ 19 ΠΑΣΟΚ
Μετά από μια επιτυχή έκβαση της δεύτερης αξιολόγησης θα υφίσταται ένα παράθυρο δυο μηνών (maximum) για να δοθεί η ποσοτική χαλάρωση σύμφωνα με σημερινή έκθεση της JP Morgan, η οποία υπολογίζει την αγορά των ελληνικών GGB σχεδόν στα 4 δισ. ευρώ.
Ο αμερικανικός οίκος επισημαίνει ότι, μια συμφωνία με τους δανειστές στο Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου «φαίνεται αισιόδοξη», ωστόσο αναμένει μια ενδεχόμενη συμφωνία πριν τις πληρωμές (γκρεμός) του Ιουλίου 2017.
Σημαντικό στοιχείο της έκθεσης είναι ότι η JP Morgan εκτιμά πως οι πληρωμές των 6,4 δισ. ευρώ τον Ιούλιο είναι απίθανο να πληρωθούν δίχως να λάβει ενίσχυση η Ελλάδα.
Αναλυτικά, οι παράμετροι του ελληνικού ζητήματος σύμφωνα με την JP Morgan έχουν οι εξής:
– Προφίλ χρέους : Η Ελλάδα έχει να αναχρηματοδοτήσει ένα όγκο χρέους τον Ιούλιο του 2017, ύψους 6,4 δισ. ευρώ προς ιδιώτες, ΕΚΤ και ΔΝΤ .

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε -Πηγή: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!