Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Πρώτο Θέμα]: Μόνο «καταγραφή προόδου» στο Euroworking Group
[Πρώτο Θέμα]: Μόνο «καταγραφή προόδου» στο Euroworking Group

[Πρώτο Θέμα]: Μόνο «καταγραφή προόδου» στο Euroworking Group

Τα κύρια θέματα της συζήτησης ήταν οι μεταρρυθμίσεις στα εργασιακά και τα δημοσιονομικά μέτρα που πρέπει να λάβει η Αθήνα το 2017 και το 2018
Ανοιχτά παραμένουν όλα τα μέτωπα παρά τις πολύωρες διεργασίες του EuroWorking Group στις Βρυξέλλες.
Το προπαρασκευαστικό όργανο του Eurogroup συζήτησε μέχρι αργά το βράδυ της Δευτέρας την κατάσταση στην Ελλάδα και ιδιαίτερα τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις και τα μέτρα που πρέπει να λάβει η Ελλάδα με στόχο την ολοκλήρωση της β’ αξιολόγησης.
Κοινοτικές πηγές αναφέρουν πως ήταν μια ευκαιρία για απλή «καταγραφή προόδου» στις διαπραγματεύσεις ως αυτό το σημείο, επιβεβαιώνοντας όσους μιλούσαν για «μικρό καλάθι» στην συνάντηση των τεχνικών κλιμακίων.
Τα κύρια θέματα της συζήτησης ήταν οι μεταρρυθμίσεις στα εργασιακά και τα δημοσιονομικά μέτρα που πρέπει να λάβει η Αθήνα το 2017 και το 2018 ώστε να πιάσει τους στόχους του πρωτογενούς πλεονάσματος που έχουν συμφωνηθεί.
Παράλληλα, δεν φαίνεται να υπάρχει καμία σύγκλιση στη πολύπλευρη διαφωνία για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας, ως προς τη δέσμευση για διατήρηση των πλεονασμάτων ύψους 3.5% μετά το 2018.
Συνεπώς τα μέτωπα αγκάθια παραμένουν όλα ανοιχτά, μικραίνοντας το παράθυρο ευκαιρίας για συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο πριν το Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε -Πηγή: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!