Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Πρώτο Θέμα]: Μειώσεις διοδίων για τα φορτηγά υπόσχεται το υπουργείο Υποδομών
[Πρώτο Θέμα]: Μειώσεις διοδίων για τα φορτηγά υπόσχεται το υπουργείο Υποδομών

[Πρώτο Θέμα]: Μειώσεις διοδίων για τα φορτηγά υπόσχεται το υπουργείο Υποδομών

Οι μειώσεις ωστόσο θα είναι μεγάλες μόνο εφόσον επιτευχθούν οι φιλόδοξοι στόχοι της κυκλοφορίας που τα τελευταία χρόνια ακολουθούν πτωτική πορεία
«Παράθυρο» για τη μείωση των διοδίων στα φορτηγά ανοίγει το υπουργείο Υποδομών, ξεκινώντας διάλογο με τους επαγγελματίες του κλάδου, που αντιτίθενται στην απαγόρευση της χρήσης του παράπλευρου οδικού δικτύου από τα φορτηγά.
Τη σχετική ρύθμιση είχε φέρει από το περασμένο καλοκαίρι ο υπουργός Υποδομών, Χρίστος Σπίρτζης, και επανέφερε στο πρόσφατο νομοσχέδιο για τα πρατήρια καυσίμων με ορισμένες βελτιώσεις. Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Πανελλήνιου Συνδικάτου Χερσαίων Μεταφορών, κ. Πέτρο Σκουλικίδη, η μείωση θα συνδεθεί με την αύξηση της κυκλοφορίας.
Σε πρόσφατη συνάντηση μεταξύ των ομοσπονδιών φορτηγών δημόσιας χρήσης, των εταιρειών εκμετάλλευσης των αυτοκινητοδρόμων και του υπουργείου Μεταφορών, για δημιουργία ανταγωνιστικότερων διοδίων για τους Έλληνες αυτοκινητιστές, κατέστη σαφές ότι η μείωση θα γίνει σε βάθος χρόνου και τμηματικά. Σύμφωνα με τις δηλώσεις των επαγγελματιών, ο κ. Σπίρτζης προτείνει οι μειώσεις να είναι ανάλογες της κυκλοφορίας, θέση που βρίσκει καταρχήν σύμφωνους τους αυτοκινητιστές. Σε πρώτη φάση αναφέρθηκε ότι αύξηση 10% στην κυκλοφορία μπορεί να οδηγήσει σε μειώσεις διοδίων κατά 10% αντίστοιχα. Αν αυξηθεί κατά 100% η κυκλοφορία, τότε η μείωση στα διόδια μπορεί να φτάσει το μέγιστο που μπορεί να προσεγγίσει ακόμη και το 50%.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε -Πηγή: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!