Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Πρώτο Θέμα]: Μικρότερο ποσοστό για τη Socar στον ΔΕΣΦΑ για να «μπει» η ιταλική Snam
[Πρώτο Θέμα]: Μικρότερο ποσοστό για τη Socar στον ΔΕΣΦΑ για να «μπει» η ιταλική Snam

[Πρώτο Θέμα]: Μικρότερο ποσοστό για τη Socar στον ΔΕΣΦΑ για να «μπει» η ιταλική Snam

To ποσοστό της Socar στη νέα μετοχική σύνθεση του ΔΕΣΦΑ ενδεχομένως θα περιοριστεί και κάτω από το 36%, αφού η ιταλική Snam αναμένεται τελικά να εξαγοράσει από τη Socar ποσοστό τουλάχιστον 30%
Με ταχείς ρυθμούς προχωρούν οι συνομιλίες της ελληνικής πλευράς με τους Αζέρους και τους Ιταλούς επενδυτές για την ιδιωτικοποίηση του ΔΕΣΦΑ, καθώς μετά το παρολίγον ναυάγιο την «αποστολή» ανέλαβε το Μέγαρο Μαξίμου. Η συμφωνία μεταβίβασης του 66% της εταιρείας στη Socar, όπως τονίζουν πηγές, θα κλείσει πριν τη 31η Οκτωβρίου, ημερομηνία που λήγει η νέα παράταση ισχύος της εγγυητικής επιστολής της αζέρικης εταιρείας.
To ποσοστό της Socar στη νέα μετοχική σύνθεση του ΔΕΣΦΑ ενδεχομένως θα περιοριστεί και κάτω από το 36%, αφού η ιταλική Snam αναμένεται τελικά να εξαγοράσει από τη Socar ποσοστό τουλάχιστον 30%. Η ιταλική εταιρεία ξεκίνησε τις συζητήσεις για την εξαγορά του 17% διότι η Ε.Ε. επέβαλε τη μείωση του ποσοστού της Socar, τουλάχιστον στο 49% για να “μπει” ευρωπαϊκή εταιρεία.
Τις επαφές έχει αναλάβει ο σύμβουλος του πρωθυπουργού Δημήτρης Λιάκος, οποίος είχε συνομιλίες με τον εκπρόσωπο της Snam και τον εκπρόσωπο της Socar Ανάρ Μαμάντοφ, κλείνοντας και οι τελευταίες λεπτομέρειες της συμφωνίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε -Πηγή: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!