Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Πρώτο Θέμα]: Μετά το φιάσκο του ΔΕΣΦΑ οι δανειστές πιέζουν για τις άλλες ΔΕΚΟ
[Πρώτο Θέμα]: Μετά το φιάσκο του ΔΕΣΦΑ οι δανειστές πιέζουν για τις άλλες ΔΕΚΟ

[Πρώτο Θέμα]: Μετά το φιάσκο του ΔΕΣΦΑ οι δανειστές πιέζουν για τις άλλες ΔΕΚΟ

Σκληραίνουν τη στάση τους και ζητούν επίσπευση των διαδικασιών για τους εκκρεμείς διαγωνισμούς – Η Ελλάδα έχει χάσει ήδη το στόχο του 2016 για έσοδα από πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων – Δανειστές και επενδυτές φοβούνται μην πάθουν… «ΔΕΣΦΑ» 
Οι πολιτικές ευθύνες που έχει το ναυάγιο της πώλησης του ΔΕΣΦΑ και η αποχώρηση των Αζέρων και Ιταλών επενδυτών ενίσχυσε τους φόβους για νέο φιάσκο στις αποκρατικοποιήσεις, ενώ μείωσε την επενδυτική εμπιστοσύνη, δεδομένου ότι η Ελλάδα έχει χάσει ήδη το στόχο του 2016 για έσοδα από πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων. Οι κυβερνητικοί….. συνδικαλισμοί «στοίχισαν» ήδη δύο δισ. ευρώ, καθώς το κράτος κατάφερε να βάλει μόνο 500 εκατομμύρια ευρώ στα ταμεία, από 2,5 δισ. ευρώ στόχο για το έτος που τελειώνει.
Σύμφωνα με το newmoney.gr , το ναυάγιο της ιδιωτικοποίησης του ΔΕΣΦΑ ύψους 400 εκατ. ευρώ δημιουργεί επιπλέον «μαύρη τρύπα» στα έσοδα του κρατικού προϋπολογισμού για το 2017, ύψους 188 εκατ. ευρώ, και πλέον η κυβέρνηση θα πρέπει να βρει «ισοδύναμα» για την κάλυψη του κενού. Πέραν τούτο, οι δανειστές, υπό το φόβο του εκτροχιασμού, σκληραίνουν τη στάση τους και ζητούν επίσπευση των διαδικασιών για τους εκκρεμείς διαγωνισμούς που περιλαμβάνονται στο τελευταίο σχέδιο αποκρατικοποιήσεων του ΤΑΙΠΕΔ, αλλά αυστηρότερη επιτήρηση στην τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε -Πηγή: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!