Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Πρώτο Θέμα]: Μέσα στα χιόνια άφησε τους πρόσφυγες ο Μουζάλας
[Πρώτο Θέμα]: Μέσα στα χιόνια άφησε τους πρόσφυγες ο Μουζάλας

[Πρώτο Θέμα]: Μέσα στα χιόνια άφησε τους πρόσφυγες ο Μουζάλας

Οι εικόνες από την Πέτρα Ολύμπου με τις σκηνές των Γεζίντι να «βουλιάζουν» στο χιόνι κάνουν τον γύρο του κόσμου, εκθέτοντας την Ελλάδα διεθνώς
Μέσα στο πολικό ψύχος, έρμαια των άγριων διαθέσεων του καιρού, άφησε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, τους πρόσφυγες στα βόρεια της χώρας, οι οποίοι ήδη δοκιμάζονται από το δριμύ ψύχος.
Χαρακτηριστικές της αποτυχίας του υπουργού και του επιτελείου να εξασφαλίσουν αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης για τους πρόσφυγες είναι οι εικόνες που κάνουν τον γύρο του κόσμου μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και έχουν δημοσιευθεί από τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Collective Calling και συγκεκριμένα από τον Ισπανό γραμματέα Πολ Καρ, ο οποίος βρίσκεται κοντά στους πρόσφυγες και μεταδίδει ανά τον κόσμο το κλίμα που επικρατεί, κάνοντας έκκληση για βοήθεια.
«Βοηθήστε τους πρόσφυγες στην Ελλάδα. Δεν υπάρχει ζωή σε σκηνές, σε θερμοκρασίες υπό το μηδέν», γράφει στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter.
Ο Οργανισμός έχει αποστολές σε Λέσβο, Μυτιλήνη και Χίο και συνεχίζει αδιάκοπα το έργο του. Προσφέρει φαγητό, ρούχα, δραστηριότητες, ενώ έχει ιδρυθεί τον Οκτώβριο του 2015.
Οι εικόνες είναι από τον καταυλισμό της Πέτρας, στον Όλυμπο, όπου έχουν βρει καταφύγιο 250 πρόσφυγες Γεζίντι.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε -Πηγή: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!