Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Πρώτο Θέμα]: Μαλαισία: Απαγορεύει την ονομασία «hot dog» γιατί δεν υπακούει στα χρηστά μουσουλμανικά ήθη
[Πρώτο Θέμα]: Μαλαισία: Απαγορεύει την ονομασία «hot dog» γιατί δεν υπακούει στα χρηστά μουσουλμανικά ήθη

[Πρώτο Θέμα]: Μαλαισία: Απαγορεύει την ονομασία «hot dog» γιατί δεν υπακούει στα χρηστά μουσουλμανικά ήθη

Το Ισλάμ θεωρεί ότι ο σκύλος είναι ακάθαρτο ζώο και η χρήση του όρου «dog» δεν επιτρέπει να δοθεί η ονομασία Χαλάλ στα εν λόγω τρόφιμα. 
Αντιμέτωπα με μια κρίση χωρίς προηγούμενο βρίσκονται τα καταστήματα που πουλάνε hot dog στην Μαλαισία αφού είναι αναγκασμένα να αλλάξουν την ονομασία τους διαφορετικά κινδυνεύουν να μην λάβουν την απαραίτητη έγκριση λειτουργίας από τον μουσουλμανικό νόμο.
Συγκεκριμένα, ο μουσουλμανικός νόμος «Χαλάλ» είναι εκείνος που καθορίζει ποια φαγητά μπορούν να ενταχθούν στη διατροφή των μουσουλμάνων επειδή ακολουθούν τα χρηστά ήθη.
Ωστόσο, τα προβλήματα ξεκίνησαν ότι οι Αρχές αρνήθηκαν να επικυρώσουν ως «Χαλάλ» τα hot dogs αμερικανικής εταιρείας. Σύμφωνα με την Μαλαισιανή υπηρεσία της ισλαμικής ανάπτυξης, το όνομα Hot Dog (ζεστός σκύλος στα ελληνικά) είναι αυτό που προκαλεί προβλήματα αφού δεν υπακούει τα χρηστά μουσουλμανικά ήθη. Για το λόγο αυτό θα πρέπει να μετονομαστεί σε «hot sausage» (ζεστό λουκάνικο).
Πράγματι, το Ισλάμ θεωρεί ότι ο σκύλος είναι ακάθαρτο ζώο και η χρήση του όρου «dog» δεν επιτρέπει να δοθεί η ονομασία Χαλάλ στα εν λόγω τρόφιμα.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε -Πηγή: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!