Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Πρώτο Θέμα]: «Μαχαίρι» σε ΕΚΑΣ, επίδομα πετρελαίου, φοροαπαλλαγές για τη συμφωνία
[Πρώτο Θέμα]: «Μαχαίρι» σε ΕΚΑΣ, επίδομα πετρελαίου, φοροαπαλλαγές για τη συμφωνία

[Πρώτο Θέμα]: «Μαχαίρι» σε ΕΚΑΣ, επίδομα πετρελαίου, φοροαπαλλαγές για τη συμφωνία

Διαβάστε αναλυτικά τι περιλαμβάνεται στο επικαιροποιημένο Μνημόνιο, πάνω στο οποίο συντάσσεται η τεχνική συμφωνία για το κλείσιμο της β΄αξιολόγησης
Νέες περικοπές στο ΕΚΑΣ, στο επίδομα θέρμανσης και σε άλλα κοινωνικά επιδόματα και φοροαπαλλαγές περιλαμβάνει, σύμφωνα με πληροφορίες, το επικαιροποιημένο Μνημόνιο το οποίο ενέκρινε το Euro Working Group και πάνω στο οποίο συντάσσεται η τεχνική συμφωνία (staff level agreement) που θα αποτελέσει την βάση των συζητήσεων στο Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου για το κλείσιμο της β΄αξιολόγησης.
Παρότι τα μέτρα έχουν ουσιαστικά «κλειδώσει» και η κυβέρνηση μετατοπίζει το ενδιαφέρον της πλέον στα παζάρια για τα εργασιακά και στην ελάφρυνση χρέους και πλεονασμάτων.
Μέχρι να φανεί πάντως τι περιθώριο σύγκλισης υπάρχει στα θέματα αυτά, η Βουλή θα κληθεί να νομοθετήσει σειρά σκληρών μέτρων που έχουν ήδη αποφασιστεί.
Ανάμεσα σε αυτά που, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν συμφωνηθεί και περιλαμβάνονται στο σχέδιο της τεχνικής συμφωνίας, ξεχωρίζουν:
-Περικοπή του ΕΚΑΣ ως 40% θα υποστούν από την 1.1.2017, πριν καταργηθεί τελείως ως το 2018. Το επικαιροποιημένο μνημόνιο προβλέπει ότι θα εκδοθεί άμεσα υπουργική απόφαση που θα εφαρμόζει την πρόβλεψη για τη μείωση της δαπάνης κατά 430 εκατ. ευρώ το 2017.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε -Πηγή: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!