Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Πρώτο Θέμα]: Lufthansa: 1700 πτήσεις για σήμερα και αύριο ακυρώθηκαν
[Πρώτο Θέμα]: Lufthansa: 1700 πτήσεις για σήμερα και αύριο ακυρώθηκαν

[Πρώτο Θέμα]: Lufthansa: 1700 πτήσεις για σήμερα και αύριο ακυρώθηκαν

Οι πιλότοι συνεχίζουν την απεργία
Τουλάχιστον 1700 πτήσεις ακύρωσε για σήμερα και αύριο η Lufthansa, οι πιλότοι της οποίας συνεχίζουν απτόητοι τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις.
Μετά τη δικαστική τους δικαίωση, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι για το προσεχές διήμερο τα αεροσκάφη της θα παραμείνουν καθηλωμένα στο έδαφος.
Νωρίτερα, δικαστήριο στο Μόναχο απέρριψε την αίτηση προσωρινών ασφαλιστικών μέτρων από την Lufthansa που αποσκοπούσε στο να εμποδίσει τους πιλότους της να προχωρήσουν σε νεότερη απεργία.
Η Lufthansa εκτιμά ότι κάθε απεργιακή κινητοποίηση προκαλεί οικονομική ζημία στην εταιρεία, ύψους δέκα εκατομμυρίων ευρώ και κατηγορεί το συνδικάτο των πιλότων ότι έχει επιλέξει τον δρόμο της σύγκρουσης, καθώς οι οικονομικές απαιτήσεις του είναι αρκετά υψηλότερες από αντίστοιχα αιτήματα άλλων επαγγελματικών ομάδων.
Οι πιλότοι επιμένουν στο αίτημα για ετήσιες μισθολογικές αυξήσεις κατά 3,7% στα επόμενα χρόνια, ενώ η Lufthansa συμφωνεί μόνο με 0,7%. Επιπλέον, οι πιλότοι θέτουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων την αποκατάσταση των προνομιακών συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων τους.
Αξίζει να σημειωθεί ότι και το προσωπικό καμπίνας επηρεάζεται άμεσα από τη συνέχιση των κινητοποιήσεων. Σύμφωνα με τα όσα ισχύουν σήμερα, σε περίπτωση απεργίας των πιλότων οι ιπτάμενοι συνοδοί χάνουν το 1/3 του ημερομισθίου, καθώς ούτε εκείνοι μπορούν να εργαστούν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε -Πηγή: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!