Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Πρώτο Θέμα]: Λιβύη: «Σφυροκόπημα» αμερικανικών αεροσκαφών σε θέσεις του ISIS
[Πρώτο Θέμα]: Λιβύη: «Σφυροκόπημα» αμερικανικών αεροσκαφών σε θέσεις του ISIS

[Πρώτο Θέμα]: Λιβύη: «Σφυροκόπημα» αμερικανικών αεροσκαφών σε θέσεις του ISIS

Η αεροπορία των ΗΠΑ έχει επιφέρει πάνω από 40 χτυπήματα στους τζιχαντιστές τις τελευταίες τρεις ημέρες
Αεροσκάφη των ΗΠΑ προχώρησαν σε σχεδόν 40 πλήγματα τις τελευταίες τρεις ημέρες εναντίον θέσεων των τζιχαντιστών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) στη Σύρτη, όπου οι δυνάμεις που πρόσκεινται στην Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας (ΚΕΕ) συνεχίζουν να προσπαθούν να εκδιώξουν τα μέλη του ΙΚ από τα τελευταία τμήματα της πόλης που ελέγχουν, ανακοίνωσε ο αμερικανικός στρατός σήμερα.
Οι φιλοκυβερνητικές δυνάμεις βρίσκονται κοντά στην ολοκλήρωση της επιχείρησης που άρχισαν πριν από έξι μήνες για την ανακατάληψη της Σύρτης. Το ΙΚ είχε καταλάβει την πόλη πριν από έναν χρόνο και πλέον, εκμεταλλευόμενο το χάος στη Λιβύη μετά την πτώση του καθεστώτος του Μουάμαρ Καντάφι το 2011.
Οι δυνάμεις αυτές, κυρίως παραστρατιωτικοί από τη Μισράτα, συνεχίζουν να ανακτούν με αργό ρυθμό τον έλεγχο εδαφών καθώς αντιμετωπίζουν σθεναρή αντίσταση από ελεύθερους σκοπευτές και βομβιστές-καμικάζι. Από τον Αύγουστο, διαθέτουν την αεροπορική υποστήριξη των ΗΠΑ , ενώ συντονίζονται επίσης με μικρές ομάδες ανδρών των Ειδικών Δυνάμεων δυτικών κρατών που επιχειρούν στο πεδίο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε -Πηγή: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!