Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Πρώτο Θέμα]: Κουτσούμπας: Να μη συμβιβαστεί ο λαός με τη φτώχεια και την εξαθλίωσή του
[Πρώτο Θέμα]: Κουτσούμπας: Να μη συμβιβαστεί ο λαός με τη φτώχεια και την εξαθλίωσή του

[Πρώτο Θέμα]: Κουτσούμπας: Να μη συμβιβαστεί ο λαός με τη φτώχεια και την εξαθλίωσή του

Κάλεσε τον λαό να απαντήσει με οργάνωση της πάλης του και συσπείρωση γύρω από το ΚΚΕ
Ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε ομιλία του την Παρασκευή στη Χαλκίδα, τόνισε ότι η εργατική τάξη, ο λαός, έχει μόνο μια επιλογή: Να μη συμβιβαστεί με τη φτώχεια και την εξαθλίωσή του, να μην αποδεχθεί μια ζωή χωρίς δικαιώματα γι’ αυτόν και τα παιδιά του.
Αναφέρθηκε τόσο στο κλείσιμο δεκάδων εργοστασίων στην περιοχή, στο πλαίσιο του ανταγωνισμού, με αποτέλεσμα να πεταχτούν στην ανεργία χιλιάδες εργάτες, όσο και στην επέκταση των συνθηκών εργασιακής ζούγκλας σε σειρά χώρων δουλειάς, τονίζοντας ότι αυτές οι συνθήκες είναι σύμφωνες με το λεγόμενο ευρωπαϊκό κεκτημένο που επικαλούνται συνεχώς τα κυβερνητικά στελέχη.
«Σύμφωνη με το ευρωπαϊκό κεκτημένο είναι και η πρόσφατη απόφαση του ευρωδικαστηρίου που με αφορμή την προσφυγή της πολυεθνικής Lafarge σχετικά με τις απολύσεις στα Τσιμέντα Χαλκίδας, ανοίγει το δρόμο για την περαιτέρω απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων», επισήμανε ο κ. Κουτσούμπας προσθέτοντας: «επιβεβαιώνεται ότι ο εργασιακός μεσαίωνας, η διαρκής ανασφάλεια και η ένταση της εκμετάλλευσης είναι οι αξίες της ΕΕ, για να υπηρετήσει τις απαιτήσεις του κεφαλαίου».
Είπε ότι η απόφαση εκθέτει την κυβέρνηση «και τα παραμύθια που πουλάει, ότι δήθεν τα κεκτημένα και οι πρακτικές της ΕΕ θα προστατεύσουν τους εργαζόμενους», και σημείωσε πως η κυβέρνηση εκτίθεται και από τη γενικότερη εξέλιξη «και αποκαλύπτονται τα παραμύθια που έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ, διά στόματος του κ. Τσίπρα πριν αναλάβει τη διακυβέρνηση, στους εργαζόμενους των Τσιμέντων Χαλκίδας, ότι θα εξασφάλιζε τη λειτουργία του εργοστασίου και τα δικαιώματα των εργαζομένων».
Ο κ. Κουτσούμπας επανάλαβε τη στήριξη του ΚΚΕ στον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στα Τσιμέντα Χαλκίδας, δίνοντας ταυτόχρονα όλες του τις δυνάμεις για την απόκρουση παλιών και νέων αντεργατικών μέτρων, για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών που περνά μέσα από τον αγώνα για τη ριζική ανατροπή αυτής της πολιτικής και όσων την υπηρετούν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε -Πηγή: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!