Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Πρώτο Θέμα]: Κοτζιάς: Αν συμφωνηθεί η αποχώρηση του στρατού κατοχής η Ελλάδα θα λάβει μέρος σε πολυμερή
[Πρώτο Θέμα]: Κοτζιάς: Αν συμφωνηθεί η αποχώρηση του στρατού κατοχής η Ελλάδα θα λάβει μέρος σε πολυμερή

[Πρώτο Θέμα]: Κοτζιάς: Αν συμφωνηθεί η αποχώρηση του στρατού κατοχής η Ελλάδα θα λάβει μέρος σε πολυμερή

Την ίδια ώρα, ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί, δηλώνει ότι οι διαπραγματεύσεις δεν θα ξαναρχίσουν, αν δεν δοθεί ημερομηνία σύγκλησης πενταμερούς διάσκεψης
Εικόνα πλήρους αδιεξόδου δημιουργείται για το Κυπριακό καθώς, λίγες ώρες μετά τις δηλώσεις του Τουρκοκύπριου ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί, που ζήτησε πρώτα να οριστούν οι ημερομηνίες της πενταμερούς διάσκεψης και μετά να υπάρξουν οι όποιες συνομιλίε ς, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, φέρεται να ξεκαθάρισε σε κλειστή συνεδρίαση της Βουλής πως η απόσυρση των κατοχικών στρατευμάτων αποτελεί προϋπόθεση έναρξης της πολυμερούς.
Συγκεκριμένα, ο υπουργός Εξωτερικών ΝίκοςΚοτζιάς κατά την διάρκεια της κλειστής συνεδρίασης των μελών των Κοινοβουλευτικών Ομάδων Φιλίας της Βουλής, με θέμα ημερήσιας διάταξης: «Σύγχρονα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής και κοινοβουλευτική διπλωματία», επανέλαβε το αίτημα της απομάκρυνσης των δυνάμεων κατοχής.
Παράλληλα, ο κ. Κοτζιάς σημείωσε πως επιδιώκονται οι μέγιστες δυνατές διασφαλίσεις για τους Ελληνοκύπριους και τους Τουρκοκύπριους και προσέθεσε ότι πρέπει να καταργηθεί το καθεστώς των εγγυητριών δυνάμεων.
Παράλληλα, διέψευσε δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για έντονες συνομιλίες του με τον πρόεδρο της Κύπρου, Νίκο Αναστασιάδη.
Αναφορικά με την Αλβανία, επισήμανε πως στο κείμενο της προσυμφωνίας για την ένταξή της στην ΕΕ υπάρχουν ρητές αναφορές ότι η γειτονική χώρα οφείλει να τηρεί τους όρους καλής γειτονίας και να σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε -Πηγή: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!