Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Πρώτο Θέμα]: Κοτζιάς: Το 2017 θα επαναλειτουργήσει η ελληνική πρεσβεία στη Λιβύη
[Πρώτο Θέμα]: Κοτζιάς: Το 2017 θα επαναλειτουργήσει η ελληνική πρεσβεία στη Λιβύη

[Πρώτο Θέμα]: Κοτζιάς: Το 2017 θα επαναλειτουργήσει η ελληνική πρεσβεία στη Λιβύη

«Συζητήσαμε για την κατάσταση στην περιοχή μας και για τα κοινά μας συμφέροντα, για την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην Μεσόγειο», τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών
Την επαναλειτουργία της ελληνικής πρεσβείας στη Λιβύη εντός του 2017 ανακοίνωσε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς , στις δηλώσεις του κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Λίβυο ομόλογό του, Μοχάμεντ Τάχα Σιάλα. Διευκρίνισε δε, πως η Ελλάδα εξακολουθεί να διατηρεί τις φιλικές σχέσεις με την Αίγυπτο, όπως και με τη Λιβύη.
«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Μοχάμεντ και τον κύριο Πρωθυπουργό για τη φιλοξενία. Οι λαοί της Λιβύης και της Ελλάδας έχουν μια πολύ μακρά, κοινή ιστορία και πολλά κοινά στοιχεία στον πολιτισμό τους. Συζήτησα με τον Πρωθυπουργό και με τον Υπουργό Εξωτερικών της Λιβύης, σήμερα, για τη συνεργασία μας σε πολλούς τομείς, για τη συνεργασία μας αναφορικά με τους οικονομικούς στόχους που έχουμε θέσει από κοινού, την εκπαίδευση της ακτοφυλακής της Λιβύης, τη δημιουργία δικτύων μεταξύ πανεπιστημίων και ερευνητικών κέντρων», τόνισε αρχικά ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών.
«Στο επίκεντρο της συζήτησής μας ήταν η συνεργασία μεταξύ των δύο Υπουργείων μας, ειδικότερα στους τομείς που αφορούν την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε -Πηγή: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!