Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Πρώτο Θέμα]: Κομοτηνή: Οι φορείς αντιτίθενται στα διόδια του κόμβου Μέστης
[Πρώτο Θέμα]: Κομοτηνή: Οι φορείς αντιτίθενται στα διόδια του κόμβου Μέστης

[Πρώτο Θέμα]: Κομοτηνή: Οι φορείς αντιτίθενται στα διόδια του κόμβου Μέστης

Στις 31 Οκτωβρίου να νεκρώσει η αγορά της Θράκης, και ταυτόχρονα επιτροπή από εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων να μεταβεί στην Αθήνα για να συναντήσει τους αρμόδιους υπουργούς
Κινητοποίηση όλων των φορέων της Θράκης προκαλεί η προοπτική τοποθέτησης σταθμού διοδίων στον κόμβο της Μέστης, μεταξύ των περιφερειακών ενοτήτων Έβρου και Ροδόπης.
Πρόσφατα, η Εγνατία Οδός Α.Ε. προκήρυξε το έργο, «Κατασκευή σταθμών διοδίων Παμβώτιδας, Μέστης, Ιεροπηγής και Ευζώνων επί της Εγνατίας Οδού και των καθέτων αυτής αξόνων», με καταληκτική προθεσμία υποβολής των προτάσεων την 22α Νοέμβριου 2016.
Στο πλαίσιο των αντιδράσεων αυτών, αποφασίστηκε στις 31 Οκτωβρίου να νεκρώσει η αγορά της Θράκης, και ταυτόχρονα επιτροπή από εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων να μεταβεί στην Αθήνα για να συναντήσει τους υπουργούς Οικονομικών και Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Ευκλείδη Τσακαλώτο και Χρήστο Σπίρτζη αντίστοιχα, καθώς και τους προέδρους του ΤΑΙΠΕΔ και της Εγνατίας Οδού.
Είναι χαρακτηριστικό ότι το σύνολο των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που εκλέγονται στους νομούς Έβρου και Ροδόπης, με επιστολή τους προς τους κυρίους Σπίρτζη και Τσακαλώτο, ζητούν την ανάκληση την εγκατάστασης του νέου σταθμού διοδίων στην Μέστη, τονίζοντας πως «η εγκατάστασή τους θα έχει πολλαπλές αρνητικές συνέπειες για τους κατοίκους και των δύο περιοχών», ενώ αντιπροτείνουν εγκατάσταση των διοδίων στον συνοριακό σταθμό των Κήπων, ώστε να μην επιβαρύνονται οι κάτοικοι και οι επιχειρήσεις του Έβρου και της Ροδόπης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε -Πηγή: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!