Παρασκευή, 15 Δεκεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
13 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
12 °C 2 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Πρώτο Θέμα]: Η Κομισιόν στέλνει στο Δικαστήριο της Ε.Ε. Τσεχία, Ουγγαρία και Πολωνία για τους πρόσφυγες
[Πρώτο Θέμα]: Η Κομισιόν στέλνει στο Δικαστήριο της Ε.Ε. Τσεχία, Ουγγαρία και Πολωνία για τους πρόσφυγες

[Πρώτο Θέμα]: Η Κομισιόν στέλνει στο Δικαστήριο της Ε.Ε. Τσεχία, Ουγγαρία και Πολωνία για τους πρόσφυγες

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έκανε πράξη την απειλή της – Αντιμέτωπα με τεράστιες χρηματικές κυρώσεις τα τρία κράτη – μέλη της Ε.Ε.
Τη νομική διαδικασία κατά της Ουγγαρίας, της Τσεχίας και της Πολωνίας αποφάσισε να κινήσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, παραπέμποντας τα εν λόγω κράτη – μέλη στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς δεν συμμορφώνονται με τις υποχρεώσεις που υπέχουν βάσει του ενωσιακού δικαίου.
Στην κορύφωση της προσφυγικής κρίσης το 2015, η Ε.Ε. είχε αποφασίσει, με την σύμφωνη γνώμη των υπουργών των εγκαλούμενων κρατών – μελών, στην υιοθέτηση ενός σχεδίου «κατανομής των βαρών», το οποίοι προέβλεπε ότι 160.000 πρόσφυγες από την Ιταλία και την Ελλάδα θα γίνονταν δεκτοί από τα υπόλοιπα κράτη – μέλη της Ε.Ε.
Η Τσεχία ενώ είχε δεσμευτεί να δεχθεί 50 πρόσφυγες, τελικά δέχθηκε μόλις 12, ενώ η Πολωνία και η Ουγγαρία δεν έχουν δεχθεί ούτε έναν.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ως θεματοφύλακας των Συνθηκών, είχε ήδη απευθύνει δύο προειδοποιήσεις στις τρεις χώρες, χωρίς να λάβει καμία ικανοποιητική απάντηση για την άρνησή τους να συμμορφωθούν με το Δίκαιο της Ε.Ε. με αποτέλεσμα να παραπέμψει τα κράτη – μέλη στο Δικαστήριο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε -Πηγή: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!