Κυριακή, 22 Οκτωβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
15 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
15 °C 2 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Πρώτο Θέμα]: Κομισιόν: Παράνομο το δημοψήφισμα στην Καταλονία – Απαράδεκτη η βία
[Πρώτο Θέμα]: Κομισιόν: Παράνομο το δημοψήφισμα στην Καταλονία – Απαράδεκτη η βία

[Πρώτο Θέμα]: Κομισιόν: Παράνομο το δημοψήφισμα στην Καταλονία – Απαράδεκτη η βία

Σε δύο «βάρκες» προσπαθεί να σταθεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αντιδρώντας με μεγάλη καθυστέρηση στις εικόνες ωμής βίας που συγκλόνισαν χτες τον πλανήτη
Δεν ήταν έγκυρη ούτε νόμιμη η ψηφοφορία που έγινε χθες στη Καταλονία για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή , η οποία μέσω του εκπροσώπου Τύπου Μαργαρίτη Σχοινά παρέθεσε μια ανακοίνωση λέγοντας πως το εν λόγω ζήτημα αποτελεί ένα εσωτερικό θέμα της Ισπανίας το οποίο πρέπει να λυθεί βάση του νόμου και του συντάγματος.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου, οποιαδήποτε οντότητα δημιουργούνταν ως απόρροια ενός νόμιμου δημοψηφίσματος θα ήταν και αμέσως εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης .
Για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή πέραν των νομοθετικών ζητημάτων, προέχει η ενότητα και η σταθερότητα, καλώντας στη συνέχεια όλους του εμπλεκόμενους να ξεκινήσουν έναν διάλογου και λέγοντας πως η βία δεν είναι η λύση.
Τέλος στην ανακοίνωση του ο Μαργαρίτης Σχοινάς είπε πως τώρα η κυβέρνηση Ραχόι θα πρέπει να διαχειριστεί τη δύσκολη αυτή κατάσταση με πλήρη σεβασμό στο Ισπανικό δημοψήφισμα. Αντιδράσεις στην ανακοίνωση της Επιτροπής
Όπως μπορεί να φανταστεί κανείς, η χλιαρή αυτή αντίδραση της Επιτροπής προκάλεσε πυρ ομαδόν από τους δημοσιογράφους οι οποία ρωτούσαν πιεστικά τον εκπρόσωπο Τύπου ως προς το γιατί δεν τοποθετείται ανοιχτά επί των φαινομένων βίας τα οποία προκλήθηκαν μονομερώς από την ισπανική αστυνομία και όχι τους πολίτες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε -Πηγή: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!