Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Πρώτο Θέμα]: Κλείσιμο με κέρδη 1,08 στο Χρηματιστήριο
[Πρώτο Θέμα]: Κλείσιμο με κέρδη 1,08 στο Χρηματιστήριο

[Πρώτο Θέμα]: Κλείσιμο με κέρδη 1,08 στο Χρηματιστήριο

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 610,60 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 1,08%, δηλαδή σε επίπεδα τιμών πάνω από τον κινητό μέσο των 200 ημερών
Τραπεζική αντίδραση εκδηλώθηκε σήμερα στο χρηματιστήριο ύστερα από τις χθεσινές υπερβολικές ρευστοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν ελέω Ιταλίας.
Σήμερα, αποκαταστάθηκε η τάξη με υπεραντίδραση τόσο ορισμένων τραπεζικών μετοχών, όσο και μερικών blue Chips που ταλαιπωρήθηκαν.
Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 610,60 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 1,08%, δηλαδή σε επίπεδα τιμών πάνω από τον κινητό μέσο των 200 ημερών.
Ουσιαστικά τίποτα δεν άλλαξε από χθες καθώς οι φόβοι για την Ιταλία παραμένουν ωστόσο όπως επισημαίνεται από πολλούς οι ελληνικές τράπεζες είναι ανακεφαλαιοποιημένες και υπό καθεστώς κεφαλαιακών ελέγχων.
Συνεπώς, αν επικρατήσει το όχι το μεγάλο πρόβλημα το έχουν οι ιταλικές τράπεζες που δεν έχουν ανακεφαλαιοποηθεί. Ναι μεν οι ελληνικές τράπεζες αντιμετωπίζουν πρόβλημα κόκκινων δανείων ωστόσο ακόμη κι αν δεν κάνουν τίποτα, στο τέλος θα επέμβει o SSM. Και πιο συγκεκριμένα η επέμβαση θα γίνει τον ερχόμενο Μάρτιο.
Γι αυτό και οι ξένοι αγοράζουν τράπεζες – ανεξάρτητα από τι θα συμβεί στην Ιταλία.
Ράλι στην Alpha bank με κέρδη 5,92% με 6,2 εκατ. τεμάχια. Κέρδη 4,57% για την Εθνική στα 0,206 ευρώ με 28 εκατ. τεμάχια. Ράλι στην Eurobank στα 0,64 ευρώ με άνοδο 4,62%.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε -Πηγή: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!