Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Πρώτο Θέμα]: Κυπριακό: Τελευταία παρτίδα στη Γενεύη στις 9-12 Ιανουαρίου
[Πρώτο Θέμα]: Κυπριακό: Τελευταία παρτίδα στη Γενεύη στις 9-12 Ιανουαρίου

[Πρώτο Θέμα]: Κυπριακό: Τελευταία παρτίδα στη Γενεύη στις 9-12 Ιανουαρίου

Αυτό αποφάσισαν Αναστασιάδης-Ακιντζί – Τις πρώτες δύο ημέρες θα γίνουν επαφές, την τρίτη θα ανταλλάξουν χάρτες και την τέταρτη θα πραγματοποιηθεί διεθνής διάσκεψη
Μία μη αναμενόμενη εξέλιξή είχε το χθεσινοβραδινό δείπνο Αναστασιάδη -Ακιντζί για το Κυπριακό . Αποφάσισαν να συναντηθούν στη Γενεύη στις 9 και 10 Ιανουαρίου και την επόμενη μέρα να ανταλλάξουν χάρτες για τις εδαφικές αναπροσαρμογές, ώστε στις 12 Ιανουαρίου να πραγματοποιηθεί Διεθνής διάσκεψη στην οποία θα συζητηθούν τα θέματα ασφάλειας και εγγυήσεων με τη συμμετοχή των εγγυητριών δυνάμεων και άλλων εμπλεκόμενων μερών.
Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, δήλωσε μετά το δείπνο ότι επαναρχίζουν άμεσα οι συνομιλίες με εντατικοποιημένη τη μορφή επί όλων των κεφαλαίων με διασταυρούμενη διαπραγμάτευση «έτσι ώστε να επιτύχουμε περαιτέρω πρόοδο και να φτάσουμε επιτέλους κάποτε σε κάποιο τελικό στάδιο που θα μας οδηγήσει είτε σε κατευχήν επιτυχία είτε αν δεν υπάρχει το περιθώριο πια να γνωρίζει ο καθένας την πορεία που θα ακολουθήσει».
Επανέλαβε την αποφασιστικότητα της ελληνοκυπριακής πλευράς και από ότι εχει διαπιστώσει και της άλλης πλευράς, επιτέλους να δημιουργηθεί τέτοιο γόνιμο έδαφος έτσι ώστε να οδηγηθούμε σε επιτυχή κατάληξη.
Σε ερώτηση για το ποιοι θα συμμετάσχουν στην πολυμερή και αν θα αποφασιστεί στην Γενεύη ή όχι, παρέπεμψε στην ανακοίνωση του ΟΗΕ, λέγοντας ότι και στη δήλωση αυτή αλλά και στα όσα ο ίδιος ανέφερε «μιλούμε για πολυμερή διάσκεψη».
Στην ερώτηση τι γίνεται στις 12 του Γενάρη αν δεν καταστεί εφικτό να κλείσουν τα θέματα που εκκρεμούν απάντησε ότι «δεν θα οδηγηθούμε αντιλαμβάνεστε στην επιθυμητή λύση».
«Εκείνο το οποίο γνωρίζω με βάση τα όσα μέχρι στιγμής έχουμε καταγράψει, υπάρχει μεγάλο περιθώριο να καταλήξουμε στην συντριπτική πλειοψηφία των θεμάτων και συνεπώς κατά την τριήμερη σύνοδο της Γενεύης θα ολοκληρώσουμε κατ` ευχήν και προς όφελος και των δύο κοινοτήτων τις συνομιλίες».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε -Πηγή: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!