Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Πρώτο Θέμα]: Κυπριακό: Σύγχυση για τον αριθμό των εποίκων που θα παραμείνουν μετά τη λύση
[Πρώτο Θέμα]: Κυπριακό: Σύγχυση για τον αριθμό των εποίκων που θα παραμείνουν μετά τη λύση

[Πρώτο Θέμα]: Κυπριακό: Σύγχυση για τον αριθμό των εποίκων που θα παραμείνουν μετά τη λύση

Ο κ. Αναστασιάδης σήμερα θα έχει νέα συνάντηση με τον Μουσταφά Ακιντζί
Οι έποικοι (σύζυγοι γάμων με Τουρκοκύπριους /Τουρκοκύπριες και παιδιά από τέτοιους μικτούς γάμους) που θα παραμείνουν στη Κύπρο μετά τη λύση του Κυπριακού δεν θα υπερβαίνουν τους 90.000.
Πρόκειται για υπολογισμό που έκανε ο Κύπριος Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης μετά τη χθεσινή συνάντηση του με τον Μουσταφά Ακιντζί.
Σε δηλώσεις του, όταν ρωτήθηκε αν έγινε υπολογισμός πόσοι έποικοι θα παραμείνουν στα κατεχόμενα, ο Κύπριος Πρόεδρος είπε ότι «με βάση το Αρχείο Πληθυσμού μέχρι στιγμής υπάρχουν 117. 545 Τουρκοκύπριοι που απόκτησαν ταυτότητα ή διαβατήριο ή έχουν εγγραφεί ως Κύπριοι πολίτες.
Υπάρχει ένας εξίσου μεγάλος αριθμός Τουρκοκυπρίων που δεν αποτάθηκαν. Συνεπώς, αν υπολογίσουμε ότι κατ’ ελάχιστον περίπου άλλες 12,5 χιλιάδες δεν έχουν εγγραφεί, σημαίνει ότι ο αριθμός φτάνει τους 130 χιλιάδες (Τουρκοκύπριοι). Ο μάξιμουμ αριθμός των εποίκων που ενδεχόμενα να είναι σε μικτούς γάμους ή να είναι παιδιά από μικτούς γάμους, δεν υπερβαίνει τις 90 χιλιάδες. Είναι η ίδια αναλογία με το σχέδιο που είχε προταθεί και απερρίφθη».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε -Πηγή: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!