Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Πρώτο Θέμα]: Κυπριακό: Ο ΟΗΕ επιχειρεί να «σερβίρει» δείπνο σε Αναστασιάδη – Ακιντζί
[Πρώτο Θέμα]: Κυπριακό: Ο ΟΗΕ επιχειρεί να «σερβίρει» δείπνο σε Αναστασιάδη – Ακιντζί

[Πρώτο Θέμα]: Κυπριακό: Ο ΟΗΕ επιχειρεί να «σερβίρει» δείπνο σε Αναστασιάδη – Ακιντζί

Ο ειδικός σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ Έσπεν Μπαρθ Έιντε έχει ήδη επικοινωνήσει με τον κ. Αναστασιάδη ο οποίος εμφανίζεται θετικός σε μια νέα συνάντηση ενώ αργότερα αναμένεται να επικοινωνήσει τηλεφωνικώς και με τον κ. Ακιντζί
Ο Κύπριος Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί πιθανόν να συναντηθούν απόψε σε δείπνο που επιχειρούν να οργανώσουν τα Ηνωμένα Έθνη.
Πληροφορίες του protothema.gr αναφέρουν ότι ο ειδικός σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ Έσπεν Μπαρθ Έιντε έχει εξασφαλίσει την αποδοχή για μια τέτοια κοινωνικής φύσεως συνάντηση από τον κ. Αναστασιάδη και αργότερα αναμένεται να επικοινωνήσει τηλεφωνικώς και με τον κ. Ακιντζί. Αν δεχθεί και ο κ. Ακιντζί η συνάντηση θα γίνει το βράδυ και θα είναι η πρώτη μετά το ναυάγιο του Mont Pelerin.
Ο κ. Έιντε συναντήθηκε το πρωί και με τον κ. Αναστασιάδη και τον κ. Ακιντζί. Αρνήθηκε να επιβεβαιώσει την πιθανή συνάντηση των δύο, σημειώνοντας ότι αν υπάρχει κάτι θα ανακοινωθεί το απόγευμα.
Ο κ. Έιντε στις δηλώσεις του είπε πως «έχουμε διανύσει τόση απόσταση που θα ήταν τραγικό αν χάσουμε αυτήν την ευκαιρία πάνω σε θέματα τα οποία σίγουρα μπορούν να γεφυρωθούν».
Είπε ότι όλοι θα πρέπει να αντιληφθούμε ότι σε οποιαδήποτε ειρηνευτική διαδικασία υπάρχουν σίγουρα οπισθοδρόμηση πριν από την επιτυχία.
Ο κ. Εϊντε επανέλαβε ότι και οι δύο πλευρές προσπαθούν να βρουν τρόπους για να επιστρέψουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και να συνεχίσουν τη διαδικασία και «εργαζόμαστε για την εξεύρεση της σωστής φόρμουλας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε -Πηγή: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!