Τρίτη, 30 Μαΐου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
25 °C 2 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
24 °C 5 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Πρώτο Θέμα]: Κυπριακό: Κρίσιμοι Απρίλιος και Μάιος σύμφωνα με τουρκικές πηγές
[Πρώτο Θέμα]: Κυπριακό: Κρίσιμοι Απρίλιος και Μάιος σύμφωνα με τουρκικές πηγές

[Πρώτο Θέμα]: Κυπριακό: Κρίσιμοι Απρίλιος και Μάιος σύμφωνα με τουρκικές πηγές

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης λέει ότι ενόσω δεν γίνεται αποδεκτή η εκ περιτροπής προεδρία δεν θα υπάρξει λύση
Κρίσιμης σημασίας ο Απρίλιος και ο Μάιος για το Κυπριακό σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολού, το οποίο επισημαίνει την πεποίθηση Ακιντζί ότι στην περίπτωση που υπάρξει πρόθεση μέχρι τον Ιούλιο είναι δυνατόν να υπάρξει διέξοδος στο Κυπριακό.
Με αφορμή τη σημερινή συνάντηση Αναστασιάδη – Ακιντζί το πρακτορείο Ανατολού αναφέρει ότι ένα από τα πιο σημαντικά κεφάλαια που περιμένουν τον Κύπριο Πρόεδρο και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη είναι αυτό της διακυβέρνησης. Σύμφωνα με το Ανατολού, η θέση του Προέδρου Αναστασιάδη είναι ότι “η μειοψηφία δεν μπορεί να ζητά να είναι ίση με την πλειοψηφία” και δεν αποδέχεται την εκ περιτροπής προεδρία η οποία για την Τουρκοκυπριακή πλευρά είναι εκ των ων ουκ άνευ, ούτε και την πολιτική ισότητα στη ομοσπονδιακή διακυβέρνηση.
Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, σύμφωνα με το Ανατολού, λέει ότι ενόσω δεν γίνεται αποδεκτή η εκ περιτροπής προεδρία δεν θα υπάρξει λύση.
Το άλλο σημαντικό ζήτημα, σύμφωνα με το Ανατολού, είναι οι τέσσερις ελευθερίες για τους Τούρκους πολίτες. Ενώ οι Ελληνοκύπριοι δηλώνουν ότι δεν το αποδέχονται αυτό το ζήτημα η Τουρκία και η Τουρκοκυπριακή πλευρά δηλώνουν ότι είναι απαραίτητο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε -Πηγή: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!