Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Πρώτο Θέμα]: Το Κυπριακό έχει ξεκαθαρίσει πέραν των εγγυήσεων και της ασφάλειας, δηλώνει Τουρκοκύπριος διαπραγματευτής
[Πρώτο Θέμα]: Το Κυπριακό έχει ξεκαθαρίσει πέραν των εγγυήσεων και της ασφάλειας, δηλώνει Τουρκοκύπριος διαπραγματευτής

[Πρώτο Θέμα]: Το Κυπριακό έχει ξεκαθαρίσει πέραν των εγγυήσεων και της ασφάλειας, δηλώνει Τουρκοκύπριος διαπραγματευτής

Ο κ. Ναμί είπε ότι οι εργασίες για τη λύση πρέπει να γίνουν και το να συμπεριφερόμαστε ωσάν ότι αυτό θα συμβεί, δεν θα βλάψει κανέναν - Κάλεσε την λεγόμενη «κυβέρνηση» των κατεχομένων να αναλάβει ευθύνες για τις προετοιμασίες και να είναι πιο δραστήρια
Ο Τουρκοκύπριος διαπραγματευτής Οζντίλ Ναμί δήλωσε ότι η εικόνα στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό έχει ξεκαθαρίσει σε όλα τα θέματα εκτός από εκείνα των εγγυήσεων και της ασφάλειας.
Ο κ. Ναμί είπε ότι οι εργασίες για τη λύση πρέπει να γίνουν και το να συμπεριφερόμαστε ωσάν ότι αυτό θα συμβεί, δεν θα βλάψει κανέναν.
Ανέφερε ότι τον τελευταίο λόγο θα τον έχουν τα δημοψηφίσματα και πρόσθεσε ότι στο ταξίδι του στις Βρυξέλλες με τον Ελληνοκύπριο διαπραγματευτή Ανδρέα Μαυρογιάννη καθόρισαν μαζί με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλόντ Γιουνκέρ , δέκα προτεραιότητες για την προετοιμασία της μέρας της λύσης. Κάλεσε την λεγόμενη «κυβέρνηση» των κατεχομένων να αναλάβει ευθύνες για τις προετοιμασίες και να είναι πιο δραστήρια.
Για το περιουσιακό, ο κ. Ναμί είπε ότι σχεδόν έχουν συμφωνήσει στα κριτήρια τα οποία τώρα σε σχέση με το σχέδιο Ανάν είναι πιο ξεκάθαρα και συνέκρινε τη διαδρομή από την πρώτη μέρα των συνομιλιών μέχρι σήμερα με τη νύχτα και τη μέρα. Πρόσθεσε ότι στοχεύουν σε συνολική λύση που θα βελτιώνει την οικονομία και αυτό είναι μια “δύσκολη διαδικασία”.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε -Πηγή: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!