Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Πρώτο Θέμα]: Κατσιαντώνης κατά κυβέρνησης: Mε διαδικασίες-«εξπρές» ξεπουλάτε το μέλλον της Ελλάδας
[Πρώτο Θέμα]: Κατσιαντώνης κατά κυβέρνησης: Mε διαδικασίες-«εξπρές» ξεπουλάτε το μέλλον της Ελλάδας

[Πρώτο Θέμα]: Κατσιαντώνης κατά κυβέρνησης: Mε διαδικασίες-«εξπρές» ξεπουλάτε το μέλλον της Ελλάδας

Ερώτηση του βουλευτή Λάρισας της Ένωσης Κεντρώων προς Τσακαλώτο – «Ο λαός είναι ήδη εξουθενωμένος και έχει βάλει τη ζωή του στον “αυτόματο”»
«Έχετε προαποφασίσει την καταδίκη της οικονομικής ανάκαμψης της Ελλάδας με το βασανιστικό “θάνατο” των ευπαθών κοινωνικών ομάδων και πανηγυρίζετε, λέγοντας ότι η ανάπτυξη έρχεται! Λογαριάζετε όμως χωρίς τον ξενοδόχο, κύριοι της κυβέρνησης, αφού άλλα λέτε εσείς και άλλα αυτοί που αποφασίζουν για το μέλλον της χώρας μας».
Με μια σκληρή ερώτηση, ο βουλευτής Λάρισας της Ένωσης Κεντρώων, Γιώργος Κατσιαντώνης, προειδοποιεί για τη «διαδρομή προς τον κατήφορο», στην οποία οδηγεί την Ελλάδα η κυβέρνηση και επισημαίνει στον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, πως οι πεποιθήσεις της κυβέρνησης για πρωτογενή πλεονάσματα της τάξης του 3,5% είναι ακατόρθωτες και πως μια τέτοια συμφωνία με τους δανειστές σημαίνει αυτόματα ξεπούλημα της Ελλάδας.
Υπενθυμίζει μάλιστα ο κ. Κατσιαντώνης στον Ευκλείδη Τσακαλώτο τις δηλώσεις του ότι «μια οικονομία πολύ δύσκολα μπορεί να διατηρήσει πρωτογενές πλεόνασμα της τάξης του 3,5% για πολλά χρόνια. Κάτι τέτοιο δεν στέκει ούτε από οικονομικής άποψης, ούτε άποψη δημοσιονομικού χώρου, ούτε από κοινωνική άποψη».
Δηλώσεις, που δεν συνάδουν επ’ ουδενί με αυτές του κυβερνητικού εκπροσώπου, Δημήτρη Τζανακόπουλου, ο οποίος υποστηρίζει ότι «ακόμα και αν ένα μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα λέει ότι το 2019 θα έχουμε πρωτογενές πλεόνασμα 3,5%, τίποτα δεν εμποδίζει, τη στιγμή που θα ληφθούν τα μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα μέτρα για το χρέος, να απομειωθούν και οι στόχοι των μεσοπρόθεσμων προγραμμάτων, σε ό,τι αφορά τα πρωτογενή πλεονάσματα»!
«Μήπως ήρθε η ώρα να συμφωνήσετε μεταξύ σας για το ποια πραγματικότητα υποστηρίζετε ως κυβέρνηση ή σκοπεύετε να διαχωριστείτε και να στηρίξετε τις απόψεις σας και τις προτάσεις σας κ. υπουργέ;» ρωτάει με σαφήνεια τον Ευκλείδη Τσακαλώτο ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε -Πηγή: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!