Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Πρώτο Θέμα]: Κατρούγκαλος: Αγαπητέ συνταξιούχε…
[Πρώτο Θέμα]: Κατρούγκαλος: Αγαπητέ συνταξιούχε…

[Πρώτο Θέμα]: Κατρούγκαλος: Αγαπητέ συνταξιούχε…

Ξεκίνησε η αποστολή των επιστολών του υπουργού στις οποίες θα δικαιολογεί τις κουτσουρεμένες συντάξεις
Άρχισαν από τη Δευτέρα να αποστέλλονται τα ενημερωτικά σημειώματα με την υπογραφή Κατρούγκαλου προς τους 240.000 συνταξιούχους που υπέστησαν περικοπές στις επικουρικές τους. Στόχος να περιοριστεί η κοινωνική αγανάκτηση των συνταξιούχων που εδώ και τρεις μήνες δεν είχαν την παραμικρή ενημέρωση για το πώς προέκυψε το «ψαλίδι» μέσω του επαναυπολογισμού των επικουρικών τους .
Ωστόσο ούτε σ΄αυτό το σημείωμα αναφέρεται αναλυτικά ο τρόπος επαναυπολογισμού. Αντίθετα γίνεται προσπάθεια να δικαιολογηθούν οι επιλογές της κυβέρνησης και να διατηρηθεί «άσβεστη» η ελπίδα ότι πάλι με χρόνια με καιρούς οι συντάξεις θα αυξηθούν.
Η επιστολή αναφέρει ότι η επαναθεμελίωση του ασφαλιστικού συστήματος ήταν ο μόνος τρόπος για την εξασφάλιση της βιωσιμότητας του. Ξεκαθαρίζει επίσης ότι δεν έγιναν οριζόντιες μειώσεις στις επικουρικές, δεν μειώθηκαν οι κύριες πλην των υψηλών άνω των 2000 ευρώ και έμειναν στο απυρόβλητο οι συνταξιούχοι που έχουν μηνιαίο εισόδημα από κύρια και επικουρική σύνταξη έως 1300 ευρώ . Σημειώνει ακόμα ότι σε κάθε περίπτωση το άθροισμα της κύριας και επικουρικής , μετά τη μείωση δε μπορεί να είναι κάτω από 1300 ευρώ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε -Πηγή: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!