Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
11 °C 3 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
10 °C 5 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Πρώτο Θέμα]: Καταργούν τους ιατρούς εργασίας
[Πρώτο Θέμα]: Καταργούν τους ιατρούς εργασίας

[Πρώτο Θέμα]: Καταργούν τους ιατρούς εργασίας

Από το υπουργείο Εργασίας οι μισοί γιατροί που εργάζονται σε επιχειρήσεις θα οδηγηθούν εκτός εργασίας ενώ κατά των αποφάσεων αυτών πρόσφατα προσέφυγαν 64 ιατροί
Κρίση σε έναν κλάδο που υπό κανονικές προϋποθέσεις θα έπρεπε να αναπτύσσεται όπως σε όλο τον υπόλοιπο κόσμο, αυτόν των ιατρών εργασίας προκαλούν οι παρεμβάσεις της υπουργού Εργασίας Έφης Αχτσιόγλου με τις οποίες καθορίζονται οι προϋποθέσεις ένταξης ιατρών στον ειδικό κατάλογο των ασκούντων καθήκοντα Ιατρού Εργασίας.
Η συγκεκριμένη απόφαση θέτει σε κίνδυνο εκατοντάδες θέσεις εργασίας σε μια περίοδο μεγάλης ανεργίας αλλά και τη δημόσια υγεία, καθώς προβλέπει κριτήρια, οδηγώντας εκτός του ειδικού καταλόγου μεγάλο αριθμό ιατρών που ασκεί, σήμερα, νόμιμα καθήκοντα ιατρού εργασίας σε επιχειρήσεις. Θα πρέπει να θυμίσουμε πως υπό το βάρος προβλημάτων που υπάρχουν στον ιδιωτικό τομέα και στις επιχειρήσεις εδώ και χρόνια υιοθετήθηκε το συγκεκριμένο μοντέλο για να παρέχεται προστασία στους εντατικά εργαζόμενους.
Σύμφωνα με τα όσα προωθήθηκαν λοιπόν από το υπουργείο Εργασίας οι μισοί γιατροί που εργάζονται σε επιχειρήσεις θα οδηγηθούν εκτός εργασίας ενώ κατά των αποφάσεων αυτών πρόσφατα προσέφυγαν 64 ιατροί.
Ταυτόχρονα, η μείωση του αριθμού των ιατρών που θα επιτρέπεται να παρέχουν υπηρεσίες ιατρού Εργασίας σε επιχειρήσεις, εκτιμάται ότι θα οδηγήσει στην άνοδο των τιμών των παρεχόμενων υπηρεσιών των ιατρών, με αποτέλεσμα τη μικρότερη παροχή ιατρικής μέριμνας προς τους εργαζόμενους από επιχειρήσεις που σήμερα επένδυαν σε αυτή τη συνθήκη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε -Πηγή: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!