Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Πρώτο Θέμα]: Κακουργηματικές διώξεις για την πυρκαγιά στο «Δαφνί» σε βάρος γιατρών και υπαλλήλων
[Πρώτο Θέμα]: Κακουργηματικές διώξεις για την πυρκαγιά στο «Δαφνί» σε βάρος γιατρών και υπαλλήλων

[Πρώτο Θέμα]: Κακουργηματικές διώξεις για την πυρκαγιά στο «Δαφνί» σε βάρος γιατρών και υπαλλήλων

Η δικογραφία διαβιβάστηκε σε ανακριτή μετά την άσκηση κακουργηματικών ποινικών διώξεων σε βάρος 14 κατηγορούμενων γιατρών και διοικητικών υπαλλήλων – Δίωξη ασκήθηκε και κατά του τροφίμου του νοσοκομείου που έβαλε τη φωτιά
Στα χέρια τακτικού ανακριτή βρίσκεται πλέον η δικογραφία για την πυρκαγιά στο ψυχιατρικό ίδρυμα “Δαφνί”, το Σεπτέμβριο του 2015, με αποτέλεσμα τον θάνατο τριών ασθενών.
Η δικογραφία διαβιβάστηκε σε ανακριτή μετά την άσκηση κακουργηματικών ποινικών διώξεων σε βάρος 14 κατηγορούμενων γιατρών και διοικητικών υπαλλήλων. Δίωξη ασκήθηκε και κατά του τροφίμου του νοσοκομείου που έβαλε τη φωτιά, αν και στο παρελθόν έχει κριθεί ποινικά ακαταλόγιστος (69 ΠΚ).
Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Γ. Πέτρος που ερεύνησε την υπόθεση σε πόρισμα που αριθμεί 40 σελίδες, θίγει ένα σημαντικό ζήτημα. Όπως αναφέρει κακώς κρατούνται οι ακαταλόγιστοι της ποινικής δικαιοσύνης στο Δαφνί και κάνει ξεκάθαρα λόγο για ευθύνες της Πολιτείας.
Αναφέρει μεταξύ άλλων ο εισαγγελέας για το ζήτημα αυτό: «Υπάρχει εν δυνάμει κίνδυνος για το νοσηλευτικό προσωπικό και για τους τρόφιμους» ενώ σημειώνει πως οι επικίνδυνες αυτές περιπτώσεις θα πρέπει να νοσηλεύονται σε ειδικά ιδρύματα, «απομακρυσμένοι από τους υπόλοιπους ψυχικά ασθενείς».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε -Πηγή: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!