Πέμπτη, 21 Σεπτεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
25 °C 3 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
23 °C 8 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Πρώτο Θέμα]: Ιράν προς ΗΠΑ: Μην κάνετε «λάθος» κίνηση στη συμφωνία για τα πυρηνικά μας
[Πρώτο Θέμα]: Ιράν προς ΗΠΑ: Μην κάνετε «λάθος» κίνηση στη συμφωνία για τα πυρηνικά μας

[Πρώτο Θέμα]: Ιράν προς ΗΠΑ: Μην κάνετε «λάθος» κίνηση στη συμφωνία για τα πυρηνικά μας

Προειδοποίηση προς τις Ηνωμένες Πολιτείες απηύθυνε σήμερα ο Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, λέγοντας ότι το Ιράν θα αντιδράσει σε ενδεχόμενη αλλαγή της  στάσης των ΗΠΑ στη συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα
Έντονη αντίδραση σε ανώτατο επίπεδο από το Ιράν στις πρόσφατες κατηγορίες του Αμερικανού προέδρου Τραμπ ότι το Ιράν παραβιάζει το “πνεύμα” της συμφωνίας για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης.
Το Ιράν θα αντιδράσει έντονα σε οποιαδήποτε “λανθασμένη ενέργεια” εκ μέρους των Ηνωμένων Πολιτειών σε ό,τι αφορά τη συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης, διαμήνυσε σήμερα ο ανώτατος πνευματικός ηγέτης της χώρας, Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ.
“Οποιαδήποτε λανθασμένη κίνηση από το ηγεμονικό καθεστώς (σ.σ. τις ΗΠΑ) σε σχέση (με τη συμφωνία αυτή) θα βρεθεί αντιμέτωπη με την αντίδραση της Ισλαμικής Δημοκρατίας” δήλωσε ο Χαμενεΐ, σύμφωνα με τη δημόσια τηλεόραση του Ιράν.
Οι ΗΠΑ δεν έχουν αποφασίσει ακόμη αν θα παραμείνουν στη συμφωνία που επιτεύχθηκε το 2015 για τον τερματισμό του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν σε αντάλλαγμα για την άρση των κυρώσεων. Ο Ντόναλντ Τραμπ , που θα πρέπει να ανακοινώσει την απόφασή του μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου, κατηγόρησε το Ιράν ότι παραβιάζει το “πνεύμα” της συμφωνίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε -Πηγή: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!