Κυριακή, 23 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Πρώτο Θέμα]: Ηράκλειο: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τις συμβάσεις και τη λιτότητα
[Πρώτο Θέμα]: Ηράκλειο: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τις συμβάσεις και τη λιτότητα

[Πρώτο Θέμα]: Ηράκλειο: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τις συμβάσεις και τη λιτότητα

«Δεν μπορούμε να ζούμε με μισθούς ψίχουλα, χωρίς κοινωνική ασφάλιση, χωρίς δικαιώματα στη δουλειά» ανέφεραν οι διαδηλωτές
Συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν απόψε σωματεία και συνδικαλιστικές οργανώσεις στην πλατεία Ελευθερίας του Ηρακλείου.
Βασικά αιτήματα της κινητοποίησης ήταν η επαναφορά και υπογραφή των κλαδικών συμβάσεων εργασίας, η αναπλήρωση των απωλειών που έχουν υποστεί οι εργαζόμενοι, ενώ ζήτησαν κανένας μισθός να μην είναι κάτω από τα 751 ευρώ. «Δεν μπορούμε να ζούμε με μισθούς ψίχουλα, χωρίς κοινωνική ασφάλιση, χωρίς δικαιώματα στη δουλειά» ανέφεραν. Μετά την διαμαρτυρία στην πλατεία Ελευθερίας, ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους του Ηρακλείου.
Την κινητοποίηση διοργάνωσαν από κοινού τα Σωματεία Εργαζομένων στην πόλη, μεταξύ των οποίων η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου, το Συνδικάτο Οικοδόμων Ν. Ηρακλείου, το Σωματείο Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών «Γαλάτεια Καζαντζάκη», το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Ηρακλείου, το Σωματείο Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ, το Σωματείο Φαρμακοϋπαλλήλων Ν. Ηρακλείου, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου «Δομίνικος Θεοτοκόπουλος», η Ένωση Τεχνικών Ιδιωτική Τηλεόρασης Κρήτης κ.ά.
Διαδηλώσεις και στη Θεσσαλονίκη
Αρκετός κόσμος συγκεντρώθηκε για να διαμαρτυρηθεί και στη Θεσσαλονίκη. Οι διαδηλωτές φώναξαν συνθήματα κατά της λιτότητας και εμφάνισαν πανό με διάφορα μηνύματα, όπως «Ανατροπή της πολιτικής που εξαθλιώνει το λαό» και «κανένας συμβιβασμός με τη φτώχεια και τη μιζέρια της ζωής – Οργάνωση – Αγώνας για την ανατροπή».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε -Πηγή: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!