Πέμπτη, 14 Δεκεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
18 °C 14 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
17 °C 0 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Πρώτο Θέμα]: Σε υψηλό 6,5 ετών η οικονομική δραστηριότητα της Ευρωζώνης
[Πρώτο Θέμα]: Σε υψηλό 6,5 ετών η οικονομική δραστηριότητα της Ευρωζώνης

[Πρώτο Θέμα]: Σε υψηλό 6,5 ετών η οικονομική δραστηριότητα της Ευρωζώνης

Στις 57,5 μονάδες ο σύνθετος PMI Νοεμβρίου στη ζώνη του ευρώ
Δυνατό φινάλε ετοιμάζεται να κάνει για το 2017 η ανάπτυξη της Ευρωζώνης, καθώς οι δείκτες PMI της εταιρείας IHS Markit ανέβασαν ταχύτητα τον Νοέμβριο και, όπως προκύπτει, η αύξηση της παραγωγής επιταχύνθηκε με τον ταχύτερο ρυθμό των τελευταίων 6,5 ετών. Παράλληλα, αύξηση σημειώνεται σε όλους τους βασικούς τομείς που καλύπτουν τη ζήτηση, την απασχόληση και τον πληθωρισμό.
Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τα στοιχεία της IHS Markit, ο σύνθετος PMI ευρωζώνης αυξήθηκε στις 57,5 μονάδες τον Νοέμβριο, από 56 τον Οκτώβριο, σε συμφωνία με την προσωρινή εκτίμηση της 23ης Νοεμβρίου. Η παραγωγή ενισχύθηκε λόγω της ανόδου στον κλάδο μεταποίησης. Σημειώνεται ότι μόνο μια φορά στην 20χρονη ιστορία των μετρήσεων αυτών των δεικτών είχαμε παρόμοιο ρυθμό επέκτασης.
Ο PMI υπηρεσιών σημείωσε άνοδο στις 56,2 μονάδες τον Νοέμβριο από 55 έναν μήνα πριν.
«Η επιχειρηματική δραστηριότητα συνολικά στη ζώνη του ευρώ έχει μέχρι στιγμής παραμείνει σε μεγάλο βαθμό ανεπηρέαστη από την πολιτική αβεβαιότητα σε πολλές χώρες, κυρίως στη Γερμανία και την Ισπανία, αναιρώντας για άλλη μια φορά τις ευρείες προσδοκίες ότι η ανάπτυξη θα επιβραδυνθεί», δήλωσε ο Chris Williamson, επικεφαλής οικονομολόγος της IHS Markit.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε -Πηγή: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!