Πέμπτη, 14 Δεκεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
18 °C 17 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
16 °C 0 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Πρώτο Θέμα]: Υπόθεση Σαουδικής Αραβίας: Την επόμενη εβδομάδα η συνεδρίαση της επιτροπής Διαφάνειας
[Πρώτο Θέμα]: Υπόθεση Σαουδικής Αραβίας: Την επόμενη εβδομάδα η συνεδρίαση της επιτροπής Διαφάνειας

[Πρώτο Θέμα]: Υπόθεση Σαουδικής Αραβίας: Την επόμενη εβδομάδα η συνεδρίαση της επιτροπής Διαφάνειας

Η πρόεδρος της επιτροπής, Τασία Χριστοδουλοπούλου, έσπευσε να ενημερώσει για τις διαθέσεις της εγείροντας ζήτημα νομιμότητας του αιτήματος
Την ερχόμενη εβδομάδα μεταφέρθηκε η συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας για τη συζήτηση του αιτήματος της Νέας Δημοκρατίας να εξεταστεί η προβληματική υπόθεση πώλησης βλημάτων στη Σαουδική Αραβία.
Ωστόσο, η πρόεδρος της επιτροπής Τασία Χριστοδουλοπούλου έσπευσε να ενημερώσει για τις διαθέσεις της εγείροντας ζήτημα νομιμότητας του αιτήματος.
Ειδικότερα, κατά την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης ο κ. Γιάννης Τραγάκης (ΝΔ) υπενθύμισε πως η αξιωματική αντιπολίτευση κατέθεσε στις 29.11 «αίτημα για σύγκληση της επιτροπής Θεσμών για το θέμα πώλησης βλημάτων στην Σαουδική Αραβία με Διακρατική Συμφωνία. Είχαμε διατυπώσει διεξοδικά τους λόγους που ζητήσαμε την σύγκληση της επιτροπής και την κλήση των αρμόδιων υπουργών Εθνικής Αμυνας και Εξωτερικών» και ζήτησε από το προεδρείο «Να μας ορίσετε ημερομηνία την επόμενη εβδομάδα για να συζητήσουμε το συγκεκριμένο θέμα».
«Θέλετε να ορίσουμε ημερομηνία και πότε θα έρθουν οι υπουργοί;» αντέδρασε η κυρία Χριστοδουλοπούλου και μετά την καταφατική απάντηση του κ. Τραγάκη, συνέχισε « αυτό δεν γίνεται χωρίς συζήτηση. Δεν γίνεται. Να καλέσουμε εδώ υπουργούς και να ξεμαλλιαστούμε χωρίς να έχει προηγηθεί συζήτηση για το αν είναι νόμιμο; Δεν γίνεται.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε -Πηγή: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!