Κυριακή, 28 Μαΐου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
17 °C 4 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
18 °C 8 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Πρώτο Θέμα]: ΗΠΑ: Σκέψεις για επαναφορά του εκτελεστικού αποσπάσματος για τους θανατοποινίτες
[Πρώτο Θέμα]: ΗΠΑ: Σκέψεις για επαναφορά του εκτελεστικού αποσπάσματος για τους θανατοποινίτες

[Πρώτο Θέμα]: ΗΠΑ: Σκέψεις για επαναφορά του εκτελεστικού αποσπάσματος για τους θανατοποινίτες

Εναλλακτικούς τρόπους εκτελέσεων εξετάζουν οι Πολιτείες που εφαρμόζουν τη θανατική ποινή, μετά τα νομικά προβλήματα που αντιμετώπισε το Άρκανσo
Οι αμερικανικές Πολιτείες όπου εφαρμόζεται η θανατική ποινή αντιμετωπίζουν ελλείψεις στα φάρμακα που χρειάζονται για να κάνουν τις φονικές ενέσεις και θα αντιμετωπίσουν νομικά προβλήματα, αν επιλέξουν άλλες μεθόδους εκτέλεσης, όπως τα τοξικά αέρια ή τα εκτελεστικά αποσπάσματα, αναφέρουν οι δικηγόροι προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Κάποιες από τις 31 αμερικανικές Πολιτείες όπου εφαρμόζεται η θανατική ποινή εξετάζουν εναλλακτικές στη χρήση ένεσης, εξαιτίας της απαγόρευσης στην πώληση κάποιων από τα συστατικά τους από τις φαρμακευτικές εταιρείες, κάτι που ξεκίνησε πριν από πέντε χρόνια λόγω ηθικών ανησυχιών.
Αυτή την εβδομάδα μια νομική μάχη μαίνεται στο Άρκανσο σχετικά με τα σχέδια της Πολιτείας να εκτελέσει οκτώ θανατοποινίτες σε διάστημα 11 ημερών. Ο λόγος είναι η λήξη στα τέλη Απριλίου του ηρεμιστικού μινταζολάμ που διαθέτει η Πολιτεία και το οποίο χρησιμοποιείται για να ναρκώνονται οι θανατοποινίτες πριν εκτελεστούν. Το φάρμακο έχει κατηγορηθεί για πολλές προβληματικές εκτελέσεις.
Όλες οι Πολιτείες που εφαρμόζουν τη θανατική ποινή χρησιμοποιούν τις ενέσεις ως μέσο εκτέλεσης, κυρίως επειδή το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ έχει αποφανθεί δύο φορές για τη νομιμότητά τους, παρά τις καταγγελίες θανατοποινιτών ότι μπορούν να προκαλέσουν αχρείαστο πόνο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε -Πηγή: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!