Δευτέρα, 21 Αυγούστου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
27 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
25 °C 11 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Πρώτο Θέμα]: ΗΠΑ: 15.000 επιπλέον άδειες εργασίας για την εποχιακή απασχόληση μεταναστών
[Πρώτο Θέμα]: ΗΠΑ: 15.000 επιπλέον άδειες εργασίας για την εποχιακή απασχόληση μεταναστών

[Πρώτο Θέμα]: ΗΠΑ: 15.000 επιπλέον άδειες εργασίας για την εποχιακή απασχόληση μεταναστών

Ο υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας κατέληξε στο ότι δεν υπάρχουν αρκετοί αμερικανοί εργάτες με τα αναγκαία προσόντα και την προθυμία να εργαστούν σε προσωρινές μη γεωργικές ασχολίες
Η αμερικανική κυβέρνηση θα εκδώσει 15.000 επιπλέον ταξιδιωτικά έγγραφα (βίζες) για προσωρινούς εποχιακούς εργάτες ώστε να βοηθήσει τις αμερικανικές επιχειρήσεις που κινδυνεύουν να υποστούν ανεπανόρθωτες ζημιές λόγω έλλειψης προσωπικού, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας χθες.
Ο υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας Τζον Κέλι κατέληξε στο συμπέρασμα μετά από τη γνωμοδότηση του υπουργού Εργασίας Αλεξάντερ Ακόστα ότι δεν υπάρχουν αρκετοί αμερικανοί εργάτες με τα αναγκαία προσόντα και την προθυμία να εργαστούν σε προσωρινές μη γεωργικές ασχολίες, είπε σε δήλωσή του το υπουργείο.
“Ως ένδειξη της δέσμευσης αυτής της κυβέρνησης να υποστηρίξει αμερικανικές επιχειρήσεις, το υπουργείο προσφέρει αυτήν τη μία και μοναδική αύξηση στο ετήσιο όριο που θέτει το Κογκρέσο”, είπε σε δήλωσή του ο Κέλι.
Πολλές εποχιακές επιχειρήσεις όπως θέρετρα, εταιρείες αρχιτεκτονικής τοπίου και εταιρείες καλλιέργειας και επεξεργασίας θαλασσινών είχαν ζητήσει άδεια να προσλάβουν περισσότερους μετανάστες σε προσωρινή βάση. Αρχικά το Κογκρέσο είχε θέσει συνολικό όριο τους 66.000 εργάτες για το οικονομικό έτος. Τον Μάιο, έδωσε στον Κέλι την αρμοδιότητα να εγκρίνει μέχρι και 70.000 πρόσθετες προσωρινές βίζες, ενώ τα μέλη του Κογκρέσου τον είχαν παρακαλέσει να εκδόσει ακόμα περισσότερες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε -Πηγή: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!