Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Πρώτο Θέμα]: Ιερώνυμος: Η εκκλησία δεν διεκδικεί καμία εξουσία και δύναμη
[Πρώτο Θέμα]: Ιερώνυμος: Η εκκλησία δεν διεκδικεί καμία εξουσία και δύναμη

[Πρώτο Θέμα]: Ιερώνυμος: Η εκκλησία δεν διεκδικεί καμία εξουσία και δύναμη

«Δύναμή της είναι η θυσιαστική της αγάπη και αυτό που ζητούμε και θέλουμε είναι ανεμπόδιστα και απρόσκοπτα να θυσιαζόμαστε και όχι να θυσιάζουμε», τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος
«Η Εκκλησία δεν διεκδικεί καμία εξουσία και καμία δύναμη. Δύναμή της είναι η θυσιαστική της αγάπη και αυτό που ζητούμε και θέλουμε είναι ανεμπόδιστα και απρόσκοπτα να θυσιαζόμαστε και όχι να θυσιάζουμε, να διακονούμε και όχι να εξουσιάζουμε, να προσφέρουμε και όχι να παίρνουμε, να ξεκουράζουμε τον κάθε άνθρωπο, να αγαπάμε και να ενώνουμε» τόνισε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος κατά την ομιλία του στο τακτικό συνέδριο της ΚΕΔΕ στην Θεσσαλονίκη.
Ο Αρχιεπίσκοπος έφτασε στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο συνοδευόμενος από τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμο, τον Πρωτοσύγκελλο της Ι. Αρχιεπισκοπής, Αρχιμανδρίτη Συμεών Βολιώτη και τον Γενικό Διευθυντή της Αποστολής κ. Κωνσταντίνο Δήμτσα, ενώ παρέστησαν και οι Μητροπολίτες Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας και Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννης.
Τον Αρχιεπίσκοπο υποδέχθηκε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Γιώργος Πατούλης και τα μέλη του Δ.Σ.
Στην ομιλία του στο Ετήσιο Τακτικό Συνέδριο της ΚΕΔΕ με τίτλο «Εξουσία και Διακονία. Συγκλίσεις και Αποκλίσεις» ο Αρχιεπίσκοπος ανέφερε πως η εποχή μας καθιστά αναγκαίο τον διάλογο και την διαβούλευση μεταξύ προσώπων και θεσμών, κυρίως όταν τα προβλήματα που ταλανίζουν τον σύγχρονο κόσμο χαρακτηρίζονται από ιδιαίτερη συνθετότητα και πολυμορφία.
«Μέσα σ’ αυτό το κλίμα και υπό αυτό το πρίσμα ο λόγος της Εκκλησίας, ένας λόγος σαρκωμένος από δισχιλιετή και πλέον εμπειρία μέσα στην ιστορία της οικουμένης και συνάμα ένας λόγος έμπρακτος, διαρκώς δηλαδή φανερούμενος με έργα αγάπης και προσφοράς, μπορεί να αποτελέσει μία ουσιαστική συμβολή στις εργασίες ενός Συνεδρίου αιρετών εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης» υπογράμμισε ο Αρχιεπίσκοπος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε -Πηγή: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!