Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Πρώτο Θέμα]: Οι ειδικοί «αποκωδικοποιούν» το ρήγμα των Ιωαννίνων!
[Πρώτο Θέμα]: Οι ειδικοί «αποκωδικοποιούν» το ρήγμα των Ιωαννίνων!

[Πρώτο Θέμα]: Οι ειδικοί «αποκωδικοποιούν» το ρήγμα των Ιωαννίνων!

Oι εκτιμήσεις όλων είναι ότι η κατάσταση εξομαλύνεται και καταγράφεται μία φυσιολογική μετασεισμική δραστηριότητα
Στο μικροσκόπιο ειδικών επιστημόνων μπαίνει πλέον το ρήγμα των Ιωαννίνων, οι ιδιομορφίες και οι περιπλοκότητες που παρουσιάζει. Την ίδια ώρα οι εκτιμήσεις όλων είναι ότι η κατάσταση εξομαλύνεται και καταγράφεται μία φυσιολογική μετασεισμική δραστηριότητα.
Από το πρωί βρίσκεται στα Γιάννινα ο Καθηγητής Γεωλογίας στο ΑΠΘ, ειδικευμένος σε ενεργά ρήγματα Σπύρος Παυλίδης καθώς και συνεργάτες του, όπως επίσης και ο Διευθυντής από το Ινστιτούτο Τεχνικής Σεισμολογίας και Αντισεισμικών Κατασκευών Βασίλης Λεκίδης με την ομάδα του.
Ο κ. Παυλίδης αναφέρθηκε στα χαρακτηριστικά του ρήγματος, για το οποίο υπάρχουν αρκετά δεδομένα καταγεγραμμένα και υπογράμμισε ότι η μικρή επιτάχυνση του σεισμού ήταν αυτή στην οποία οφείλεται το γεγονός ότι δεν σημειώθηκαν ζημιές.
Ο ίδιος μίλησε για μία ομάδα ρηγμάτων που εκτείνεται από βάθος δέκα χιλιομέτρων αλλά δεν φτάνει στην επιφάνεια. Με ανάστροφη κίνηση, δηλαδή ένα «καβαλίκεμα» των πετρωμάτων, γεγονός που κάνει το ρήγμα διαφορετικό από όλα τα υπόλοιπα του ελλαδικού χώρου.
«Είναι ένα πολύ μεγάλο, τυφλό ρήγμα, που δεν φτάνει στην επιφάνεια.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε -Πηγή: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!