Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Πρώτο Θέμα]: Google: Πρόγραμμα μπορεί να περιηγηθεί στο Μετρό του Λονδίνου με τη «λογική»
[Πρώτο Θέμα]: Google: Πρόγραμμα μπορεί να περιηγηθεί στο Μετρό του Λονδίνου με τη «λογική»

[Πρώτο Θέμα]: Google: Πρόγραμμα μπορεί να περιηγηθεί στο Μετρό του Λονδίνου με τη «λογική»

Το πρόγραμμα της Google κατάφερε να το πετύχει αυτό με την προσθήκη εξωτερικής μνήμης, σχεδιασμένη για την προσωρινή αποθήκευση σημαντικών κομματιών πληροφοριών στις οποίες μπορεί να ανατρέξει όταν αυτό είναι απαραίτητο
Επιστήμονες της Google κατάφεραν να αναπτύξουν ένα πρόγραμμα το οποίο χρησιμοποιεί τη «βασική λογική» με σκοπό να μάθει πώς να περιηγείται στο Μετρό του Λονδίνου.
Οι επιστήμονες εικάζουν ότι στο μέλλον μια παρόμοια προσέγγιση θα μπορούσε να ανοίξει το δρόμο για την ανάπτυξη εικονικών βοηθών οι οποίοι θα είναι σε θέση να εξερευνούν αμέσως το Διαδίκτυο και να απαντούν σε ερωτήσεις ή να δίνουν οδηγίες με ακρίβεια.
Το πρόγραμμα αυτό αποτελεί ένα από τα πρώτα που συνδυάζουν την εξωτερική μνήμη με μια προσέγγιση που ονομάζεται «Βαθιά Μάθηση» (Deep Learning), κατά την οποία το πρόγραμμα «μαθαίνει» πώς να εκτελεί εργασίες ανεξάρτητα από το πώς έχει προγραμματιστεί από τον άνθρωπο.
Η Βαθιά Μάθηση πρόσφατα αναδείχτηκε πιο αποτελεσματική σε σχέση με άλλες στρατηγικές υπολογιστών σε εργασίες, όπως η μετάφραση γλωσσών και η αναγνώριση εικόνων και ομιλίας. Ωστόσο, μέχρι τώρα, η τεχνική αυτή είχε γενικά κακές επιδόσεις σε οποιαδήποτε εργασία στην οποία απαιτείται μια συνολική στρατηγική, όπως η πλοήγηση ή η «κατανόηση» της πραγματικής ουσίας ενός κειμένου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε -Πηγή: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!