Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Πρώτο Θέμα]: Γιώργος Πατούλης: «Αν η κυβέρνηση αγνοήσει τους δήμους, θα συγκρουστούμε»
[Πρώτο Θέμα]: Γιώργος Πατούλης:  «Αν η κυβέρνηση αγνοήσει τους δήμους, θα  συγκρουστούμε»

[Πρώτο Θέμα]: Γιώργος Πατούλης: «Αν η κυβέρνηση αγνοήσει τους δήμους, θα συγκρουστούμε»

Ο πρόεδρος της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδας εκφράζει την οργή και την απόγνωσή του για τις συνεχείς περικοπές στην κρατική χρηματοδότηση των δήμων εν όψει του συνεδρίου που γίνεται αυτή την εβδομάδα στη Θεσσαλονίκη
Στα όριά τους βρίσκονται οι φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε ολόκληρη τη χώρα, κυρίως λόγω της οικονομικής τους δυσπραγίας. Η Κεντρική Ενωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), διά στόματος του προέδρου της, του δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη, εκφράζει την οργή και την απόγνωσή της για τις συνεχείς περικοπές στην κρατική χρηματοδότηση των δήμων. Ο κ. Πατούλης προειδοποιεί: «Η ΚΕΔΕ έχει ήδη τεθεί σε συναγερμό και δεν φοβάται τη σύγκρουση με την κεντρική εξουσία».

– Πιστεύετε ότι το οικονομικό είναι σήμερα το πιο σοβαρό πρόβλημα για τους δήμους;

Η έλλειψη πόρων δημιουργεί αξεπέραστα εμπόδια στην καθημερινή λειτουργία των δήμων. Από το 2010 έως σήμερα η κρατική χρηματοδότηση έχει περικοπεί σε ποσοστό άνω του 60%. Μας έχουν στερήσει θεσμοθετημένους πόρους που ξεπερνούν τα 13 δισ. ευρώ. Η κεντρική εξουσία, όλες οι κυβερνήσεις από το 2010 έως σήμερα, έχουν αφαιρέσει με το έτσι θέλω από τους δήμους και τις τοπικές κοινωνίες ένα ολόκληρο ΕΣΠΑ. Στον Προϋπολογισμό του 2017, η σημερινή κυβέρνηση έχει προβλέψει να δοθούν στους δήμους τα λιγότερα χρήματα που δόθηκαν ποτέ στην Αυτοδιοίκηση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε -Πηγή: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!