Πέμπτη, 17 Αυγούστου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
33 °C 9 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
33 °C 9 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Πρώτο Θέμα]: Οι γυναίκες δεν έχουν θέση στην κυβέρνηση του Ιρανού προέδρου
[Πρώτο Θέμα]: Οι γυναίκες δεν έχουν θέση στην κυβέρνηση του Ιρανού προέδρου

[Πρώτο Θέμα]: Οι γυναίκες δεν έχουν θέση στην κυβέρνηση του Ιρανού προέδρου

Ο Ροχανί, ο οποίος επανεξελέγη τον Μάιο, επικρίνεται εδώ και πολλές ημέρες καθώς αξιωματούχοι υποστηρίζουν πως αποφάσισε τελικά να μην διορίσει γυναίκες υπουργούς ενώ έδωσε πολύ λίγες θέσεις στους μεταρρυθμιστές, οι οποίοι είχαν υποστηρίξει την προεκλογική εκστρατεία του
Ο Ιρανός πρόεδρος Χασάν Ροχανί παρουσίασε σήμερα στο κοινοβούλιο 17 από τα 18 μέλη της προσεχούς κυβέρνησής του χωρίς να προχωρήσει σε μεγάλες αλλαγές και κυρίως χωρίς να περιλάβει σ’ αυτή καμιά γυναίκα, μεταδίδουν τα μέσα ενημέρωσης.
Ο Ροχανί, ο οποίος επανεξελέγη τον Μάιο, επικρίνεται εδώ και πολλές ημέρες καθώς αξιωματούχοι υποστηρίζουν πως αποφάσισε τελικά να μην διορίσει γυναίκες υπουργούς ενώ έδωσε πολύ λίγες θέσεις στους μεταρρυθμιστές, οι οποίοι είχαν υποστηρίξει την προεκλογική εκστρατεία του. Το απερχόμενο υπουργικό συμβούλιο περιλάμβανε τρεις γυναίκες αντιπροέδρους.
Ο κατάλογος που παρουσιάσθηκε στο κοινοβούλιο δεν περιλαμβάνει το όνομα του προσώπου που προτείνεται για το υπουργείο Ανώτερης Εκπαίδευσης.
Το κοινοβούλιο θα αρχίσει σε μια εβδομάδα τις ψηφοφορίες για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης. Σύμφωνα με τον νόμο, κάθε υπουργός πρέπει να λάβει ατομικά την εμπιστοσύνη του κοινοβουλίου.
Μεταρρυθμιστές βουλευτές, κυρίως ο Ελιάς Χαζρατί, ο οποίος είναι επίσης επικεφαλής της εφημερίδας των μεταρρυθμιστών Etemad, υποστήριξαν πρόσφατα πως πολλά μέλη της νέας κυβέρνησης μπορεί να μην λάβουν ψήφο εμπιστοσύνης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε -Πηγή: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!