Τρίτη, 25 Ιουλίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
35 °C 4 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
27 °C 8 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Πρώτο Θέμα]: Γιλντιρίμ: Αν χρειαστεί θα πάνε και οι πρωθυπουργοί στη Γενεύη για το Κυπριακό
[Πρώτο Θέμα]: Γιλντιρίμ: Αν χρειαστεί θα πάνε και οι πρωθυπουργοί στη Γενεύη για το Κυπριακό

[Πρώτο Θέμα]: Γιλντιρίμ: Αν χρειαστεί θα πάνε και οι πρωθυπουργοί στη Γενεύη για το Κυπριακό

Σύμφωνα με τον Τούρκο πρωθυπουργό υπάρχουν ερωτήματα αν θα δημιουργηθούν στην Ελβετία οι συνθήκες που απαιτούν τη συμμετοχή των πρωθυπουργών
Επαφή και ετοιμότητα των πρωθυπουργών Ελλάδας και Τουρκίας ώστε να χρειαστεί να μεταβούν στην Ελβετία για τη διάσκεψη για το Κυπριακό . Όπως ανέφερε ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ υπάρχουν ερωτηματικά για το εάν στην Ελβετία θα δημιουργηθούν οι συνθήκες που να χρειάζεται η συμμετοχή των πρωθυπουργών, προσθέτοντας πως δεν είναι ακόμη καθαρό αν μπορούν να λυθούν όλα τα ζητήματα σε τόσο μικρό διάστημα.
Κατά τον κ. Γιλντιρίμ για να μεταβούν οι πρωθυπουργοί θα πρέπει οι ηγέτες της Κύπρου να έχουν συμφωνήσει σε συγκεκριμένα ζητήματα. Σημείωσε πως η Άγκυρα δεν υιοθετεί την προσέγγιση να συζητηθεί μόνο το θέμα της ασφάλειας και των εγγυήσεων και τα υπόλοιπα να συζητηθούν ξεχωριστά. Η λύση είπε, είναι συνολική. Τα θέματα της διοίκησης, το εδαφικό, το πληθυσμιακό, οι σχέσεις με την ΕΕ μετά την συνένωση, το θέμα των ελευθεριών, οι εγγυήσεις να συζητηθούν ως πακέτο και να υπάρξει λύση.
Σε ερώτηση εάν μεταξύ των δύο πρωτευουσών θα δημιουργηθεί κόκκινη γραμμή, ο Μπιναλί Γιλντιρίμ απάντησε «ένας παρόμοιος μηχανισμός». «Ίσως δεν χρειάζεται να χαρακτηριστεί έτσι αλλά και οι δύο βλέπουμε θετικά την δημιουργία πολιτικής βούλησης στο πιο υψηλό επίπεδο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε -Πηγή: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!