Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Πρώτο Θέμα]: Γιατί οι ξένοι μεγαλοεπενδυτές δεν θα επενδύσουν στην ελληνική αγορά ακινήτων ούτε το 2017
[Πρώτο Θέμα]: Γιατί οι ξένοι μεγαλοεπενδυτές δεν θα επενδύσουν στην ελληνική αγορά ακινήτων ούτε το 2017

[Πρώτο Θέμα]: Γιατί οι ξένοι μεγαλοεπενδυτές δεν θα επενδύσουν στην ελληνική αγορά ακινήτων ούτε το 2017

Η ελληνική πρωτεύουσα είναι μαζί με τη Μόσχα οι δύο μοναδικές περιπτώσεις όπου οι προοπτικές χαρακτηρίζονται ως «φτωχές» για το επόμενο έτος, τόσο στο κομμάτι της ανάπτυξης, όσο και στο κομμάτι των επενδύσεων
«Δεν επενδύουμε στην Ελλάδα. Υπάρχει ρίσκο για τη χώρα και την παραμονή της στο ευρώ κι ακόμη κι αν ένας επενδυτής σκέφτεται ότι αυτό δεν θα συμβεί, οι πιθανότητες παραμένουν ισχυρές. Το ζήτημα είναι πόσο διατεθειμένος είναι να ρισκάρει κανείς».
Η δήλωση ανήκει σε έναν από τους μεγάλους διεθνείς επενδυτές στο real estate και περιλαμβάνεται στη φετινή έρευνα για τις «Αναδυόμενες Τάσεις στο real estate στην Ευρώπη το 2017», που πραγματοποιεί κάθε χρόνο το Urban Land institute σε συνεργασία με την PricewaterhouseCoopers. H φετινή έρευνα κατατάσσει την Αθήνα στην προτελευταία- 29η θέση- όσον αφορά στις γενικότερες προοπτικές του 2017 σε ένα σύνολο 30 ευρωπαϊκών πόλεων με την ελληνική πρωτεύουσα να είναι μαζί με τη Μόσχα οι δύο μοναδικές περιπτώσεις όπου οι προοπτικές χαρακτηρίζονται ως «φτωχές» για το επόμενο έτος, τόσο στο κομμάτι της ανάπτυξης, όσο και στο κομμάτι των επενδύσεων.
Εκτός των μακροοικονομικών, η Ελλάδα βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα ακόμη ζήτημα, δεδομένου ότι βρίσκεται στην πρώτη γραμμή όσον αφορά την προσφυγική κρίση: «Το προσφυγικό θα πρέπει με τον έναν ή τον άλλο τρόπο να επιλυθεί.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε -Πηγή: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!